IPJ Dolj: Activităţile din domeniul morărit – panificaţie verificate de poliţişti

 

Miercuri, 3 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au organizat şi executat o acţiune prin care s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie”.

Poliţiştii doljeni au efectuat verificări şi controale la 6 societăţi comerciale din judeţul Dolj, 5 persoane fizice, iar în trafic au fost verificate 7 mijloace de transport.

În cadrul acţiunii au fost constatate şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, a căror valoare se ridică la 40.000 lei; iar valoarea mărfurilor confiscate la suma 1250 lei, reprezentând 2080 pâini.

          În urma controlului efectuat la o întreprindere individuală reprezentată de Ș.MARIAN, 27 ani au fost identificate 1066 pâini ce urmau a fi comercializate, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990R, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 700 de lei, reprezentând contravaloarea celor 1066 pâini, aflate în gestiune fără documente de provenienţă.