IPJ Dolj: Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă

 

 

Ieri, 21.09.2014, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj – B.D.N.E., împreună cu lucrători de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat în județul nostru pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat o faptă de natură penală şi alte 110 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 16 500 lei. Dintre acestea 67 au fost aplicate unor conducători auto care nu au respectat viteza legală.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere.

 

EXEMPLU: G. ALIN, 40 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului,din Craiova, cu viteza de 103 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 810 lei iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehile pe drumurile publice.

S-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis

 

În data de 21.09.2014, în jurul orei 17.35, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – B.D.N.E. fiind în serviciul de supraveghere şi control trafic pe D.N. 65, în localitatea Pieleşti, l-au depistat pe P. Bogdan, 22 de ani, din oraşul  Balş, în timp ce conducea un autoturism iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere.

Tânărul este cercetat penal de către poliţişti pentru conducere fără permis.

  •  

 

Şi fără permis… şi cu atoturismul radiat

 

          În ziua de 21.09.2014, în jurul orei 2100, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, fiind în serviciul de patrulare pe strada George Enescu, l-au depistat pe G. Florian, 24 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulaţie din data de 03.01.2014. De asemenea în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 Depăşire neregulamentară şi alcool  – combinaţie riscantă

 

În data de 21.09.2014, în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul  Postului de Poliţie Dobreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în comuna Dobreşti, sat. Murta, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Deplasându-se la faţa locului poliţiştii au stabilit că D. MARINEL, 24 de ani,  din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în  localitatea Dobreşti, sat. Murta, pe fondul unei depăşiri neregulamentare coroborate cu consumul de băuturi alcoolice, a acroşat un autoturism condus regulamentar de către B. DANIELA, din comuna Sadova.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru B. Daniela, iar pentru D. Marinel a rezultat  o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

D. MARINEL a fost condus la Spitalul Dăbuleni unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele acestuia întocmindu-se dosar penal.

 

Neatenţia face noi victime

În data de 21.09.2014, în jurul orei 11:45, pe D.J. 641, în comuna Teslui,  s-a produs un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Din primele cercetări ale poliţiştilor Biroului Rutier Craiova, s-a stabilit faptul că  B. Nelu, 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 641, în comuna Teslui, a accidentat mortal pe C. Eugenia, 78 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.