IPJ Dolj: Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă

 

 

Ieri, 1 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere din cadrul politiilor municipale si orăşeneşti, au organizat şi executat o acţiune având drept scop prevenirea şi combaterea evenimenterlor rutiere cauzate de excesul de viteză. Totodată, poliţiştii rutieri au urmărit şi conștientizarea conducătorilor auto și a pasagerilor cu privire la importanța purtării centurii de siguranță.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii rutieri au aplicat 123 sancţiuni contravenţionale de peste 29000 lei, dintre care 93 amenzi au fost aplicate şoferilor care au încălcat viteza regulamentară. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule 10 permise de conducere.

Exemplu: C.LILIANA, 30 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt a fost depistată  de poliţiştii rutieri conducând un autoturism, pe bld-ul Decebal, cu viteza de 103 km/h. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere.

 

 

Neatenţia face victime

 

La data de 01.02.2015, ora 01.45, pe DN 6B, în localitatea Melineşti, Dolj în timp ce D.NICOLAE, 34 ani, din comuna Stoina, judeţul Gorj, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, conducea un autoturism, în direcţia de mers Craiova către Stoina, din cauza lipsei de experienţă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare părăsind partea carosabilă către dreapta, unde a lovit un cap de pod din beton, după care s-a răsturnat pe carosabil.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi a pasagerilor: D. Marian, 28 ani, B. A., 16 ani, ambii din comuna Cruşeţ, jud. Gorj şi Ş. Marian, 38 ani, din comuna Stoina, jud. Gorj.Lui D. NICOLAE i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis.

 

 

Dosare penale – infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

 

În data de  01.02.2015, în jurul orei 16.30, pe DN 6, în localitatea  Radomir, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe C. ALIN, 22 de ani, din Caracal în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, însă avea montate plăcuţe cu un număr de înmatriculare provizoriu care erau atribuite unui autoturism.

Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal în cauză şi continuă cercetările.

 

 

Aseară, ora 21.10, pe strada Unirii din Segarcea, poliţiştii l-au depistat pe M.EMIL, 46 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

În noaptea de 01/ 02.02.2015, ora 01.15, pe DN 54 A, în localitatea Călăraşi, poliţiştii doljeni l-au fost depistat în trafic pe G.L., de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Pe numele minorului poliţiştii au întocmit un dosar penal.

 

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în executarea atribţiilor de serviciu, ieri, în jurul orei 16.30, l-au depistat în trafic pe D.GABRIEL,  31 ani,  din comuna Scărişoara, Olt având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Celui în cauză i s-au întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale.

 

 

Aseară, la ora 21.30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U 112 de către numitul D.IONEL, din Coşoveni, Dolj cu privire l-a faptul că i-a fost distrus gardul din beton de către un autotuirsm, iar conducătorul auto a plecat de la faţa locului.

Cu ocazia deplasării la faţa locului a fost identificat autoturismul, înmatriculat în Bulgari, iar în apropierea autoturismului a fost găsit şoferul F.LUCIAN, de 26 ani, domiciliat în comuna Leu, Dolj care a recunoscut faptul că în timp ce se deplasa pe D.N. 6 Caracal –Craiova, din direcţia Leu spre Craiova, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului pe care îl conducea şi a lovit un gard din beton.

Întrucât s-a constatat că acesta emana vapori de alcool în aerul expirat a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,86 mg/l alccol pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul nr. 1 Craiova, unde i-au fost recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei.