IPJ Dolj: Acţiunile poliţiştilor rutieri continuă

 

 

Ieri, poliţiştii rutieri doljeni au continuat acţiunile prventive înjudeţul nostru, înatenţi acestora fiind conducătorii auto care nu îşi respectă obligaţia legală de a acorda prioritate de trecere pietonior aflaţi regulamentar în traversarea străzilor prin locurile special amenajaţe şi semnalizate corespunzător.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 103 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 22 000 lei. Dintre acestea 15 au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonior aflaţi regulamentar în traversarea drumurilor.

EXEMPLU: N. Remus, 29 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicovalei iar la intersecţia cu bulevardul.Dacia nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 360 lei iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehile pe drumurile publice.