IPJ Dolj: Acțiuni și evenimente rutiere în week-end

accident 1 IPJ Dolj: Acțiuni și evenimente rutiere în week end poze

Siguranţa rutieră – Prioritate a poliţiştilor doljeni

 

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj – B.D.N.E., împreună cu lucrători de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat în județul nostru pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci câd încalcă regimul legal de viteză precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea semnificaţiei culorilor semaforului electric.

În cadrul acţiunii au fost constatate 115 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amezi ce depăşesc suma de 12 000 lei. Dintre acestea 30 au fost aplicate unor conducători auto care nu au respectat viteza legală iar alte 16 unor conducători auto care nu au respectat semnificaţia culorilor semaforului electric.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 9 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu: O. CLAUDIU, 35 de ani, din Craiova, a fost depistat de către poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada  Constantin Brâncoveanu şi nu a respectat semnificaţia culorii „ROSU” a semaforului electric aflat în funcţiune. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 360 lei iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

  •  

 

 

 

Posesor de mandat în arestul IPJ Dolj

 

În data de 05.09.2014, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, în urma desfăşurării de activităţi specifice, au identificat şi introdus în arestul IPJ Dolj, pe  G. MITEL, 33 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

 

Depistat la volanul unui tractor neînmatriculat

 

Vineri,05.09.2014, în jurul orei 14:40, poliţişti din cadrul Poliției orașului Segarcea , fiind în serviciul de patrulare pe strada Republicii, din localitate, l-au depistat pe L. Oprea, 46 ani, din comuna Amărăștii de Jos, jud. Dolj, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

accident 2 IPJ Dolj: Acțiuni și evenimente rutiere în week end poze

 

La volan…fără permis  

În noaptea de 05/06.09.2014, în jurul orei 0100, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Râului, din Craiova, l-au depistat pe C. MARIAN, 24 de ani, din Craiova, jud. Dolj, în timp ce conducea un autoturism iar în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că tânărul nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările se continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 

 

 

 

Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului

 

În noaptea de 06/07.09.2014, în jurul orei 03:000, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – B.D.N.E. şi Postului de Poliţie Malu Mare, în timp ce se aaflau în serviciul de supraveghere şi control trafic, pe D.N. 55, în comuna Teasc, l-au depistat pe T. MĂDĂLIN, 25 de ani, din Malu Mare, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

  •  accident 3 IPJ Dolj: Acțiuni și evenimente rutiere în week end poze

Viteza face noi victime…

Sâmbătă, 06.09.2014, în jurul orei 10:30, pe D.E. 70, la intrare în localitatea Tatomireşti s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor trei persoane.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri s-a stabilit faptul că C. MARIN, 45 ani, din Dr. Tr. Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70 din direcţia Craiova către Filiaşi, într-o curbă la stânga, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo rutuere, a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autotractor condus regulamentar din direcţia Filiaşi către Craiova de O. ADRIAN, 47 de ani, din Bucureşti.

În urma impactului autoturismul a fost proiectat inapoi pe sensiul său de mers unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus în aceeaşi direcţie de mers de către C. ALEXANDRU, 19 ani, din Dr. Tr. Severin, fiind lovit şi de o autoutilitară, condusă de S. RĂZVAN, 30 de ani, din Carei, judeţul Satu Mare, în aceeaşi direcţie de mers.

Din nefericire, în urma accidentului a rezultat decesul lui C. MARIN, rănirea gravă a lui P. CONSTANTIN, 66 de ani, din Filiaşi, pasager în cel de al doilea autoturism şi rănirea uşoară a lui C. ALEXANDRU şi O. ADRIAN, care au fost preluaţi de echipaje de ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii contină cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.