IPJ Dolj: Acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar

politisti chiosc bauturi 1 IPJ Dolj:  Acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar poze

Vineri, 26.09.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu inspectorii şcolari au organizat în municipiul Craiova o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

În cadrul acţiunii poliţiştii şi inspectorii şcolari au verificat 39 de unităţi de alimentaţie publică şi săli de internet situate în apropierea unităţilor de învăţământ.

Astfel, în urma controalelor efectuate au fost depistaţi 18 elevi care  absentau de la cursuri, fiind aplicate şi 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1150 lei.

politisti chiosc bauturi 2 IPJ Dolj:  Acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar poze

EXEMPLE:

În urma controlului efectuat, în timpul orelor de curs, în incinta unui bar amplasat în faţa unei unităţi şcolare pe strada Constatin Brâncuși, din Craiova, au fost depistate D.A. şi S.M. eleve în clasa X-a la care absentau de la cursuri, fiind informată conducerea unităţii de învăţământ din cadrul căreia făceau parte.

 politisti chiosc bauturi 3 IPJ Dolj:  Acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar poze

             De asemenea, în urma controlului efectuat la o unitate de alimentaţie publică amplasată lângă intrarea în Şcoala Generală nr. 24 din Cariova, a fost depistată C. Lenuţa, 48 de ani, din Craiova, care avea expuse spre vânzare mai multe tipuri de băuturi alcoolice şi produse din tutun. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 500 lei, conform art. 2, pct. 21 din Lg. nr. 61/1991 R.

  •  politisti chiosc bauturi 4 IPJ Dolj:  Acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar poze