IPJ Dolj: 98 de vitezomani şi 14 pietoni amendaţi în week-end

 

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de încălcarea regimului legal de viteză, depăşirile neregulamentare şi traversarea prin loc nepermis.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat împreună cu agenţi rutieri din cadrul formatiunilor rutiere din judeţ pe principalele drumuri naţionale şi europene, iar poliţiştii Biroului Rutier Craiova au acţionat în municipiu, urmărindu-se totodată şi conştientizarea conducătorilor auto şi apasagerilor cu privire la importanţa portucului centurii de siguranţă.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate şi aplicate 269 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 48 540 lei. Astfel, au fost aplicate 98 sancţiuni pentru viteză, alte 18 sancţiuni au fost aplicate pentru traversări neregulamentare, iar 14 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă. Deasemenea, au fost reţinute 9 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.