IPJ Dolj: 96 de amenzi pentru viteză

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de  nerespectarea regimului legal de viteză şi de depăşirile neregulamentare.

Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, dar şi pe principalele artere rutiere din Craiova.

Poliţiştii au avut în vedere şi conştientizarea şoferilor cu privire la importanţa respectării normelor rutiere şi la portul centurii de siguranţă.

Au fost constatate 200 abateri de natură contravenţională, astfel fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 34 000 lei, dintre care pentru 4 depăşiri neregulamentare, iar alte 94 amenzi pentru viteză. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe B.VIOREL, de 19 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe bld-ul Decebal, cu viteza de 106 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G 195/2002R şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile.