IPJ Dolj: 21 de drumuri închise în judeţ

aeroport zapada pista picnik IPJ Dolj: 21 de drumuri închise în judeţ poze
Din cauza căderilor masive de zăpadă şi a vântului puternic, a fost luată măsura restricţionării accesului tuturor categoriilor de autovehicule pe următoarele sectoare de drum :

 DJ 604 Amărăştii de Sus – Celaru
 DC 55 Piscu Vechi – Piscu Nou
 DJ 604 B Daneţi- Mârşani
 DJ 542 Zvorsca – Redea
 DJ604 Amărăştii de Jos – Bucinişu
 DC 35 Amărăştii de Sus – Dobroteşti
 DJ 542 Amărăştii de Jos – Ocolna
 DJ 561 I Radovan – Întorsura
 DN 55 Tâmbureşti – Rojişte
 DJ 552 A Bucovăţ – Vârvorul de Jos
 DJ 561 Craiova – Segarcea
 DJ 552 A Siliştea Crucii – Boureni
 DJ 652 Pieleşti – Lăcriţa – Coşoveni
 DJ 552 Sălcuţa – Vârtop
 Cerăt – Segarcea
 Padea – Valea Stanciului
 Valea Stanciuliu – Gângiova
 Drănic – Valea Sranciului
 Segarcea – Calopăr
 Giubega – Băileşti
 Mârşani – Ghizdăveci

 

Facem precizarea că în acest moment în judeţul Dolj nu există persoane în stare de pericol pe drumurile publice, iar echipajele de dezăpezire lucrează la intensitate maximă pentru deblocarea acestor sectoare de drum.

Poliţiştii recomandă şoferilor:

 Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
 Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
 Schimbarea pneurilor de vară cu cele de iarnă, întrucât compoziţia specială a cauciucului pentru iarnă asigură o mai bună aderenţă şi asigură o distanţă de frânare mai scurtă.
 Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă.
 În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
 Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;
 Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.
 Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.
 Înainte de plecare, este indicată îndepărtarea zăpezii sau a gheţii de pe parbriz, lunetă şi oglinzile retrovizoare, iar în timpul mersului, recomandăm utilizarea sistemul de climatizare pentru a preveni aburirea parbrizului şi folosirea sistemul de dezaburire al lunetei, astfel încât să se beneficieze de vizibilitate maximă.
 La plecarea de pe loc este recomandat să se cureţe zăpada de pe plafonul autovehiculului, pentru a împiedica bucăţile de zăpadă şi gheaţă care se topesc să alunece şi să creeze probleme de vizibilitate la frânare şi în mers.
 Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.
 Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient, astfel încât să nu rămână în pană.
 Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

Inspetoratul de Poliţie al Judeţului Dolj urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!