Ionut Stroe propune ca anumite sporturi sa-si reia activitatea

ionut stroe 300x300 Ionut Stroe propune ca anumite sporturi sa si reia activitatea poze

Ministerul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a anuntat astazi ca propune ca anumite sporturi individuale să-și poată relua activitatea incepand din data de 15 mai 2020. Ministrul a facut referire la alpinism, altetism, automobilism, caiac, canotaj, ciclism, echitație, golf, carting, motociclism, tir cu arcul, tenis, tir sportiv, precum și yahting. „Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis și să-și desfășoare întreaga activitate în condiții controlate”, a precizat Ionuț Stroe.

Fiecare club care dorește să înceapă antrenamentele trebuie să beneficieze de o bază proprie sau în uz exclusiv cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, eventual, săli de forță sau alte utilități necesare desfășurării activității sportive.

„Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie izolat alături de sportivi și antrenori, prin rotație, în ture minime de 14 zile”, a mai precizat Stroe.

Antrenamentele vor putea fi reluate cu respectarea a patru etape: pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentului, sesiuni de antrenament individual în cantonament, sesiuni de antrenament pe grupuri mici în cadrul cantonamentului și, abia în ultima fază, sesiuni de antrenament colectiv.

Cei care vor să participe la aceste antrenamente vor trenui „să stea, începând de astăzi, să stea, timp de 14 zile, în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia vor trebui testași împotriva COVID-19. Testarea acestora se va efectua pe cheltuiala cluburilor sau a federațiilor sportive. Transportul sportivilor și antrenorilor – de acasă spre locul de cantonament – se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. Pe perioada cantonamentului, triajul epidemiologic se va face zilnic”, a mai precizat Stroe.

Sportivii care vor manifesta modificări ale stării de sănătate vor fi opriți de la antrenamente.