Ionuț Stroe, PNL Craiova: Craiova pierde cu fiecare zi care trece fonduri europene disponibile pentru a fi atrase

IMG 4389 Ionuț Stroe, PNL Craiova: Craiova pierde cu fiecare zi care trece fonduri europene disponibile pentru a fi atrase poze

Vineri, 29 Iulie 2016, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele PNL Craiova, deputatul Ionuț Stroe și de Senatorul Mărinică Dincă.

Craiova pierde cu fiecare zi care trece fonduri europene disponibile pentru a fi atrase. Blocuri reabilitate, transport public modern, plata online a biletelor, piste de biciclişti, reparaţii şi modernizări străzi sau bulevarde, reabilitări şcoli şi monumente culturale sunt tipuri de investitii absolut nesesare si accesibile chiar in acest moment

 

Aşa cum am anunţat în urmă cu o săptămână, voi căuta toate variantele de accesare de fonduri europene deschise în acest moment şi le voi comunica public pentru că poate doar aşa reprezentanţii actualei administraţii vor lăsa discuţiile şi atacurile pe Facebook şi vor pune mâna să caute soluţii pentru Craiova.  În acest moment s-ar putea depune proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru cel putin patru submăsuri, pe care le prezint public, prin care s-ar putea rezolva câteva probleme majore ale orasului. (voi anexa toate datele prezentului comunicat).

 IMG 4394 Ionuț Stroe, PNL Craiova: Craiova pierde cu fiecare zi care trece fonduri europene disponibile pentru a fi atrase poze

Majoritatea acestor axe sunt deschise pentru depunere până în  noiembrie anul acesta. Prin urmare, in mod direct si respectuos le cer acestora să demareze scrierea de proiecte pentru acceasarea de fonduri, astfel încât Craiova să poată porni reabilitarea blocurilor (Axa prioritară 3, masura 3.1), să se poată achiziţiona un parc de maşini de transport public electric, să se poată realiza sisteme de e-ticketing pentru călători; să se construiască sau să modernizeze piste pentru biciclişti, să se reabiliteze infrastructura  rutieră (pe  coridoarele  deservite  de  transport public); să se creeze zone şi trasee pietonale, se pot lua bani inclusiv pentru adoptarea de măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone (Axa prioritară 3, masura 3.2).

Nu in ultimul rand, subliniez Axa prioritară 5, masura conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural. Sunt 265 de monumente incluse în lista de patrimoniu cultural doar în Municipiul Craiova. Chiar niciunul nu are nevoie de bani pentru reabilitare si conservare? Toate aceste obiective şi multe altele sunt finanţabile acum din bani europeni, tot ce trebuie este să se vorbeasca mai putin si mai cumpatat si sa se lucreze mai mult. Scrisul proiectelor si depunerea lor n-ar trebui sa fie o povara prea mare pentru actuala administratie. Inainte de a spune ceva , trebuie sa ne gindim la consecinte, un raspuns spontan sau negindit poate provoca o neintelegere, un conflict, ceea ce va sigur eu nu-mi doresc. Intr-un dialog trebuie sa si asculti nu doar sa vorbesti, pentru a produce un schimb de informatii util pentru ambii, dar si pentru comunitate.

Înţeleg că este interesul PSD este să se discrediteze tot şi să nu se facă nimic doar ca să iasă prost actuala guvernare, dar cei care pierd în primul rând sunt craiovenii, iar doamna Primar ar trebui să ştie asta. Sunt axe deschise şi finanţări disponibile. E nevoie doar de voinţă şi interes pentru mobiliza aparatul tehnic al primariei sau firme de consultanta sa scrie proiecte.

Mai mult, dacă tot am discutat mereu despre situatia dramatica a cladirii Colegiului Carol, aceasta este pe lista de monumente de patrimoniu pentru care se pot accesa fonduri europene. În plus, în viitorul foarte apropiat (septembrie) se va deschide Axa prioritară 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin care se pot accesa fonduri pentru toate şcolile şi liceele craiovene. Trebuie doar să scrie cineva aceste proiecte.

Eu nu o acuz pe doamna Primar de rea voinţă ci doar cred că pune mai presus de interesul comunităţii câteva calcule politice. Este adevărat că accesarea fondurilor pe noul exerciţiu bugetar nu este la nivelul pe care îl speram cu toţii, dar să nu uităm însă că vina întârzierilor în deschiderea de noi axe aparţine la comun şi miniştrilor PSD.

Preşedintele PNL Craiova,

deputat Ionuţ Stroe