Ionuț Stroe: Facem descentralizarea ca să aducem administrația publică mai aproape de cetățean

 

Deputatul PNL Ionuț Stroe apreciază că procesul de descentralizare va eficientiza relația dintre administrație și cetățean și va aduce un plus de transparență pentru instituțiile publice.

“Descentralizarea îl are ca principal beneficiar pe cetățean. Vrem ca oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă zeci de kilometri pentru o adeverință. Vrem să nu se mai decidă la București ce se întâmplă la Craiova sau Baia Mare. Pledăm pentru instituții publice aproape de cetățean, și o administrație mai prietenoasă, în ton cu standardele Uniunii Europene. Totodată, descentralizarea înseamnă reducerea birocrației ”, a declarat Ionuț Stroe.

El a arătat că acest proces va avea și un rol important în dezvoltarea economică a României, prin stimularea competiției.

“Descentralizarea va potența sentimentul de mândrie locală, va determina o competiţie între localităţi şi știm foarte bine că acesta este motorul economiei. Autoritățile vor fi acum mai interesate în buna colectare a taxelor și impozitelor.
Guvernul își asumă răspunderea pe proiectul de lege privind descentralizarea pentru că este vorba de un demers care nu mai poate fi amânat. Au existat dezbateri profunde pe acest subiect, societatea civilă și toți ceilalți factori implicați și-au putut spune punctele de vedere, au avut posibilitatea să vină cu sugestii, propuneri. La alegerile din 2012 ne-am asumat acest proiect în fața cetățenilor. Acum este timpul să ne ținem de cuvânt.”, a conchis Ionuț Stroe.