Ionuţ Stroe, deputat PNL: “în România probabil că nimeni nu şi-ar lăsa bebeluşii să se fotografieze cu Băsescu”

stroe pnl Ionuţ Stroe, deputat PNL: în România probabil că nimeni nu şi ar lăsa bebeluşii să se fotografieze cu Băsescu poze

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un adevărat regal conversaţional cu românii din Chicago weekendul trecut. Citeam uimit fluxurile de ştiri care nu mai conteneau cu tot felul de titluri de genul “Preşedintele Traian Băsescu le-a spus românilor din Chicago că la anul sigur vom avea creştere economică”, “Preşedintele Traian Băsescu s-a fotografiat cu doi bebeluşi la Chicago”, “Preşedintele Traian Băsescu tânjeşte după nepoţi”, “Preşedintele Traian Băsescu răspunde românilor din Chicago la întrebări” şi multe altele.

De ce am citit titlurile uimit? Pentru că preşedintele României nu mai are niciun fel de dialog de mult, foarte mult timp cu românii de acasă. Lor nu le mai transmite nimic. Lor nu le răspunde la niciun fel de întrebare. Pe ei îi ignoră şi îi ia peste picior. Lor le aruncă vreo vorbă din spatele căruciorului cu legume şi iaurt, în supermarket. În schimb, atunci când e la mii de kilometri de România, nu mai conteneşte să comunice, să răspundă, să transmită. Pe de altă parte, trebuie să recunosc şi că în România probabil că nimeni nu şi-ar lăsa bebeluşii să se fotografieze cu Băsescu. Cine are nevoie de o asemenea amintire cu omul care a făcut din fiecare zi o veritabilă luptă a părinţilor pentru ca acei bebeluşi să aibă ce mânca, să crească armonios, să primească îngrijiri medicale decente?

Preşedintele nu mai vorbeşte de mult cu românii din ţară, dar poate acest lucru pentru el are sens. În fond, nu românii din ţară l-au ales, ci românii aceia plecaţi la mii de kilometri de casă au avut voturile hotărâtoare. Deci poate că e normal din punctul său de vedere să le comunice lor informaţii despre mersul ţării. Deşi nu ştiu în ce proporţii îi afectează pe ei creşterile şi scăderile economice din ţară, nivelul salariilor medii şi cine reprezintă România în politica externă.

Dar dacă s-a săturat să ţină monologuri de unul singur pe holurile din Cotroceni, poate ar trebui să îl înţelegem că vrea să comunice măcar din când în când. Şi fără să îi fie frică de reacţia celor cărora le-a făcut viaţa de zi cu zi amară.