Ionuţ Stroe: Cum îi readuce Guvernul Ungureanu pe români la coadă

stroe Ionuţ Stroe: Cum îi readuce Guvernul Ungureanu pe români la coadă poze

Uneori incompetenţa şi aroganţa actualului Guvern devin palpabile. Pur şi simplu sunt dezvăluite, măsurabile, perfect vizibile în situaţii, care, din păcate, afectează întotdeauna românii. Acum este rândul pensionarilor să simtă pe propria piele incompetenţa şi aroganţa Guvernului Ungureanu, având timp suficient să facă acest lucru aşteptând cuminţi la cozi interminabile în faţa instanţelor judecătoreşti pentru a-şi obţine un drept furat de actuala putere. Furat, întrucât atâta timp cât Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional, atunci în mod clar este ilegitim. Este un furt.

            Mai mult, prin aceeaşi atitudine surdo-mută Guvernul Ungureanu reuşeşte să dea o palmă şi judecătorilor, aducându-i pe aceştia în situaţia da a adresa scrisori deschise pentru a solicita Guvernului să nu mai stea impasibil şi să ia măsuri astfel încât zecile de mii de cereri de la pensionari pentru recuperarea procentelor furate din pensie să fie soluţionate printr-un singur act al Executivului. Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a făcut o astfel de cerere către Guvern, şi dacă memoria nu îmi joacă feste, cred că este prima de acest gen din istoria postdecembristă a României.

            Nu pot decât să îmi imaginez gravitatea enormă a situaţiei, dacă reprezentanţii puterii judecătoreşti au ajuns în situaţia de a face solicitări publice puterii executive să rezolve o problemă ce, conform UNJR, poate duce la blocarea activităţii în instanţe.

            Solicit şi eu, pe această cale, Guvernului să pună capăt acestei manifestări complet contrare practicilor unui stat de drept, unui stat democratic şi social, luând o măsură echitabilă pentru restituirea a ceea ce a luat pe nedrept de la fiecare pensionar în parte în ultimele luni. O singură măsură administrativă ar scuti statul de cheltuieli enorme cu procesul judiciar, pensionarii – de umilinţa revenirii la proverbialul „stat la coadă” şi judecătorii – de blocaje în activitatea lor, deja supr-aglomerată.

            Lecţiile istoriei uneori sunt mai mult decât ironice. Românii nu mai stau la coadă zeci de ore pentru o sticlă de lapte sau un kilogram de carne. Acum stau la coadă să îşi recupereze un drept al lor furat de putere.

            Deputat Ionuţ – Marian STROE