Ion Răcăreanu și-a făcut buletin de Brădești. De data asta în regie proprie

bradesti 3 Ion Răcăreanu și a făcut buletin de Brădești. De data asta în regie proprie poze

Serviciul de Evidența Populației Brădești a fost inaugurat azi de edilul șef al localității, alături de reprezentanții CJ Dolj și ai direcției județene de profil.


„Astăzi trăim un moment fericit pentru comuna Brădești la inaugurarea acestui serviciu de evidență a populației. Este un lucru pe care ni-l doream de foartă multă vreme și acum iată că ne vedem visul cu ochii. Țin să mulțumesc cu această ocazie consiliului județean pentru sprijin și domnului director Stănică, de la Direcția Județeană, care ne-a îndrumat și ne-a ajutat să reușim. Este un serviciu solicitat de foarte mulți cetățeni din Brădești, care până acum erau nevoiți să meargă la Filiași și aveau nemulțumiri legate atât de distanță cât și de durata procedurilor, din cauza încărcării funcționarilor de acolo. Acum pot să-și schimbe cărțile de identitate chiar aici în Brădești, așa cum vor putea face, sperăm noi în curând, și cetățenii din comunele limitrofe”, a declarat primarul Ion Răcăreanu.

bradesti 2 Ion Răcăreanu și a făcut buletin de Brădești. De data asta în regie proprie poze

De altfel, primarul comunei s-a și grăbit să fie primul localnic cu carte de identitate „made în Brădești”, schimbându-și buletinul expirat la câteva minute de la inaugurarea serviciului, între tăierea de panglică și slujba de sființire a sediului aflat în imediata vecinătate a primăriei Brădești.

bradesti 6 Ion Răcăreanu și a făcut buletin de Brădești. De data asta în regie proprie poze

„Este o preocupare continuă a consiliului județean Dolj crearea unor asemenea facilități pentru cetățenii din județ. În urmă cu câțiva ani, existau numai 9 servicii de acest gen la nivelul județului. Cel pe care îl inaugurăm astăzi este cel de-al 38-ulea, iar planurile administrației județene prevăd ca numărul lor să ajungă la peste 60”, a declarat la rândul său Daniela Tarniță, șefa comisiei de cultură a CJ Dolj.

Potrivit șefului Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Marin Stănică, noul serviciu deschis la Brădești deservește deocamdată un număr de 4400 de cetățeni ai comunei, numărul beneficiarilor arondați putând crește în perioada următoare în eventualitatea deschiderii unor puncte de lucru în localitățile limitrofe.