Ion Prioteasa: Universitatea din Craiova este una dintre instituţiile exponenţiale pentru învăţământul superior

prioteasa universitate Ion Prioteasa: Universitatea din Craiova este una dintre instituţiile exponenţiale pentru învăţământul superior poze

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul deschiderii noului an universitar

Universitatea din Craiova este una dintre instituţiile exponenţiale pentru învăţământul superior din România, având o tradiţie care o recomandă prin prestigiul rezultatelor obţinute în cei 65 de ani de existenţă şi o contribuţie semnificativă la dezvoltarea domeniului educaţional şi a formării intelectuale a tinerilor.
Craiova este astăzi un important centru universitar, un punct de referință important pe harta marilor centre de învățământ superior ale Europei. Studenților Universității din Craiova le revine dificila, dar onoranta misiune de a duce pe mai departe bunul renume național și european al acestei instituții de înaltă ținută academică.
Sistemul educațional, la fel ca și societatea românească, traversează o perioadă de schimbări majore și de încercări continue în cursa contracronometru de a ne alinia la standarde de performanță ridicate, așa cum ne-o cere statutul nostru de membru al Uniunii Europene.
Apreciez eforturile pe care conducerea Universității din Craiova le depune pentru internaționalizarea învățământului superior prin acorduri de cooperare cu universități din întreaga lume și prin programele de bursă, dezvoltate cu parteneri din spațiul comunitar.
Merită amintit că Universitatea din Craiova se află între primele instituții de învățământ superior din România la atragerea de fonduri europene, având depuse sau în implementare mai multe proiecte cu finanțare nerambursabilă și răspunzând astfel transformărilor rapide prin care trece sistemul educațional românesc.
În acest registru al performanței în educație vreau să salut și să-l felicit pe rectorul Universității din Craiova, prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănișor, pentru că dovedește în cele câteva luni de la alegerea domniei sale în fruntea instituției, că prin seriozitate, energie, pricepere și bun management poate aduce un suflu nou mediului universitar craiovean.
Consiliul Judeţean Dolj şi-a manifestat întotdeauna disponibilitatea pentru a veni în sprijinul activităţilor iniţiate de către Universitatea din Craiova şi îşi afirmă în continuare deschiderea pentru colaborare şi parteneriat în proiecte care pot contribui la îmbunătăţirea preocupărilor academice.
Tuturor celor care azi pășiți pe poarta Universității din Craiova vă urez un nou an universitar plin de realizări şi succese!
Gândurile mele se îndreaptă și către studenții și corpul profesoral al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, cărora vreau să le urez, deopotrivă, un an nou universitar cu multe împliniri și succes în activitatea pe care o desfășoară.
Doresc ca aceleași gânduri de prețuire să le duc și spre studenții care au ales să urmeze cursurile unei universități din mediul privat, precum și spre profesorii care îi îndrumă.

BIROUL DE PRESĂ