Ion Prioteasa: “Uniunea Social Liberală este gata să intre la guvernare”

prioteasa 3 Ion Prioteasa: Uniunea Social Liberală este gata să intre la guvernare poze

Vicepreședintele PSD și președinte al organizației județene a PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, că Uniunea Social Liberală este pregătită să intre la guvernare, apreciind totodată că adoptarea moțiunii de cenzură reprezintă o victorie a democrației.

„Salut votul parlamentarilor de astăzi. Rezultatul moțiunii de cenzură se înscrie într-o normalitate politică, ce răspunde astfel intereselor actuale ale țării. Este răspunsul pe care marea majoritate a românilor îl caută de patru ani de zile de când această putere a instaurat regimul de ocupație portocalie.

Românii au cel mai scăzut nivel de trai din toată Europa, pentru că economia românească, căpușată de firmele cliente PDL, este sub perfuzii. PDL, susținut fără rezerve de UDMR și UNPR, poartă responsabilitatea exclusivă a unei guvernări dezastruoase pe care trebuie să și-o asume.

Uniunea Social Liberală este gata să intre la guvernare. Are oameni pregătiți, un program de guvernare coerent, pliat pe așteptările românilor și care are răspunsuri la adevăratele probleme ale societății noastre.

Din păcate, astăzi am asistat și la un exercițiu de putere dusă la extrem. Cu toții am fost martori la presiunile la care au fost supuși parlamentarii puterii care au avut îndrăzneala să anunțe că vor vota în favoarea moțiunii. Rezultatul moțiunii arată însă că, după mult timp, democrația a învins.

Moțiunea de cenzură depusă de parlamentarii Uniunii Social Liberale depășește dimensiunea unui simplu gest politic al unor partide care se află în opoziție. Moțiunea de cenzură a reprezentat o necesitate impusă de realitatea unei guvernări care nu mai avea legitimitate.

Acest demers politic al Opoziției, consfințit de Constituție, a primit girul unor parlamentari din arcul guvernamental, care au votat pentru demiterea propriului Cabinet. Mesajul pe care l-au transmis a fost direct și simplu: Guvernul Ungureanu trebuie să plece! Majoritatea covârșitoare a românilor își doresc schimbarea și nu peste cinci luni, ci chiar de acum”, a declarat președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.