Ion Prioteasa şi-a dat demisia din fruntea PSD Dolj: Rămân un simplu membru de partid – VIDEO

prioteasa cj dolj presedinte Ion Prioteasa şi a dat demisia din fruntea PSD Dolj: Rămân un simplu membru de partid   VIDEO poze

Şeful CJ Dolj a susţinut azi o declaraţie de presă prin care şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Dolj.

 

“Am ales să fac această declarație de presă pentru a aduce câteva precizări legate de ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, pentru că s-a vorbit mult de persoana mea și implicit de funcția politică pe care o dețin în cadrul PSD Dolj.
Am să încep cu Congresul PSD, de la București, care, așa cum s-a văzut și s-a comentat îndelung, a adus două funcții de vicepreședinte pentru organizația județeană Dolj. Eu nu am câștigat funcția de vicepreședinte pentru care am candidat. Dar era și dificil din punct de vedere tehnic, ca o organizație județeană, indiferent de potențialul ei exprimat la ultimele alegeri locale și parlamentare de anul trecut, dar și în alte împrejurări, să aibă trei vicepreședinți în Biroul Central al PSD. De altfel, ținta mea a fost funcția de vicepreședinte regional și nu cea de vicepreședinte la nivel național al PSD.
Nu cred că mai este vreo noutate pentru nimeni faptul că în cadrul organizației Dolj a PSD există de mai multă vreme neînțelegeri, disfuncționalități care au slăbit unitatea echipei, discuții transmise și la nivelul conducerii centrale a PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparența unor noi centre de putere în filială.
Fac o precizare strictă: primisem acordul conducerii PSD să mă ocup de organizarea Conferinței județene de Alegeri, cum era și firesc, având în vedere funcția pe care o dețin. Apoi, principiul „echipa câștigătoare nu se schimbă”, evocat duminică seară chiar și de președintele PSD, prim-ministrul Victor Ponta, nu avea cum să fie desconsiderat la Dolj. Surpriza a fost descumpănitoare, în sensul recomandării de a găsi o soluție amiabilă, adică neconvuslivă, prin care să eliminăm posibilitatea depunerii a două candidaturi pentru președinția organizației județene, pentru că exista posibilitatea fracționării acesteia.
Calea de compromis însemna ca unul să rămână la județ, iar celălalt să candideze la funcția de vicepreședinte pe regiune, cu susținerea deplină a delegaților din Dolj și înțelegerea de rigoare, conform uzanțelor, în astfel de împrejurări. Acesta a fost și motivul pentru care s-a decis amânarea organizării de alegeri la Dolj.
Mai clar, având mandatul de vicepreședinte dobândit la Congresul PSD, urma să apar în plenul Conferinței de Alegeri și să renunț la funcția de președinte PSD Dolj, obținută statutar. Ce s-a întâmplat în „laboratoarele strategice” nu am idee, dar știu deznodământul, așa cum îl știți și dumneavoastră.
Nedumerirea mea derivă din faptul că nu știu din care motiv mi s-a recomandat să candidez la funcția de vicepreședinte național și nu pentru cea la nivel regional. Sunt destule întrebări fără răspuns.
Ceea ce pot să afirm în fața dumneavoastră cu acest prilej este că organizația PSD Dolj, de la alegerile locale din vara anului 2008, când am învins un reprezentant marcant al PDL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, până în iarna trecută, la alegerile parlamentare, a obținut sistematic rezultate peste media pe țară a celorlalte organizații social-democrate.
Mai mult, nu mai departe de acum un an, eram considerat președintele de Consiliu județean cotat cu cel mai mare grad de încredere (81 la sută) dintre președinții consiliilor județene din țară.
Practic, de mai multă vreme, a fost declanșată o campanie perfidă de obturare a imaginii mele publice, de desconsiderare a atribuțiilor pe care le aveam, în temeiul statutului partidului, făcându-se resimțite centre de putere la nivelul conducerii organizației județene Dolj, care au procedat, fără nicio consultare colegială, la numiri de oameni în funcții de decizie la nivelul serviciilor deconcentrate, generând confuzie.
În aceste circumstanțe înțeleg să procedez, în singura manieră cu putință, care să evite ruperea organizației județene la a cărei unitate, coerență și forță, am participat nemijlocit. De aceea cred că singura soluție, în momentul de față, este demisia din funcția de președinte al organizației Dolj a PSD, rămânând un simplu membru de partid.
Le mulțumesc primarilor, viceprimarilor, președinților și organizațiilor locale ale PSD, tuturor militanților noștri, care m-au sprijinit în tot demersul meu constructiv și care mi-au trimis mesaje de încurajare în ultima vreme, chiar și astăzi.
În continuare o spun cu toată hotărârea că această decizie îmi aparține în exclusivitate. Nu sunt împins sau forțat să iau această decizie și nici nu sunt șantajat sau șantajabil, cum se încearcă a se induce opiniei publice. De asemenea, nu mă duc europarlamentar la Bruxelles, ci rămân președinte al Consiliului Județean Dolj pentru următorii trei ani.
Le sunt dator celor aproape 200.000 de doljeni care m-au creditat cu votul lor în urmă cu un an, urmând să mă aplec și cu mai mare forță asupra problemelor reale, de interes pentru județ și pentru administrațiile publice locale. Rămân devotat partidului și construcției politice pe care am reușit s-o creăm în județul Dolj.
În calitatea mea de președinte al organizației Dolj a PSD, una dintre cele mai puternice la nivelul țării, demisionez din această funcție cu regretele de circumstanță, nedorind să complic jocurile de culise orchestrate de oameni ahtiați de efemera putere politică.
Doresc ca nimeni să nu lege demisia mea din funcția de președinte al PSD Dolj de rezultatul alegerilor din cadrul Congresului partidului. A fost o competiţie şi, aşa cum am spus-o înainte de a mă înscrie în cursă, fiecare dintre cei care şi-au depus candidatura meritau să câştige”.

Ion PRIOTEASA