Ion Prioteasa la inaugurarea Centrului de Restaurare al Mitropoliei Olteniei

1 4 Ion Prioteasa la inaugurarea Centrului de Restaurare al Mitropoliei Olteniei poze

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova

„În 1991 Senatul Universității din Craiova aproba înființarea Facultăţii de Teologie Ortodoxă, pentru ca un an mai târziu primii studenți să intre pe porțile facultății. Anii au trecut rapid, iar Facultatea de Teologie Ortodoxă, parte a sistemului universitar românesc, a fost nevoită să parcurgă foarte multe transformări pentru a putea răspunde standardelor impuse de învățământul european.
Iată-ne azi, la 20 de ani de la înființarea Facultății de Teologie Ortodoxă, la o manifestare de o valoare însemnată în viața universitară și academică din Craiova: inaugurarea Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al facultății.
Doresc să felicit conducerea Facultății de Teologie Ortodoxă, aflată sub aleasa păstorire a Înalt Preasfințitului Părinte dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, pentru promovarea unei politici manageriale deschise colaborărilor cu instituţii prestigioase din România şi străinătate, reușind să pună facultatea pe harta europeană a învățământului universitar și academic.
Remarc cu plăcere că inițiativa de internaționalizare a învățământului superior, promovată de conducerea Universității din Craiova, prin rectorul prof.univ.dr Dan Claudiu Dănișor, este aplicată cu succes și de Facultatea de Teologie Ortodoxă, prin sprijinul pe care îl acordă an de an studenţilor care beneficiază de stagii de studiu sau practică la universităţi de prestigiu din Europa.
La ceas aniversar doresc să urez conducerii, corpului profesorilor și studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă mult succes și putere de muncă în activitatea pe care o desfășoară în împlinirea misiunii pe care o au de dus la bun sfârșit”.

3 4 Ion Prioteasa la inaugurarea Centrului de Restaurare al Mitropoliei Olteniei poze

BIROUL DE PRESĂ