Ion Prioteasa la Big Build Preajba

prio primar preajba Ion Prioteasa la Big Build Preajba poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, luni, în satul Preajba, comuna Malu Mare la demararea unei acțiuni de construire a opt case destinate familiilor defavorizate, lucrările desfășurându-se în cadrul proiectului „Big Build” al Asociației Habitat for Humanity România.
Cu acest prilej, președinte CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că este plăcut surprins de inițiativa Asociației Habitat for Humanity România, arătând disponibilitatea consiliului județean de a se implica într-un viitor proiect de construcție a unor locuințe pentru familiile defavorizate.
„De pe vremea când au fost construite casele de la Rast nu am mai văzut atâta lume implicată într-un proiect care să se adresează unor oameni aflați într-o situație materială nu tocmai bună, cărora acum li se construiesc niște case. Sunt foarte plăcut surprins și de aceea am dorit să fiu prezent astăzi (luni) în satul Preajba, comuna Malu Mare. Practic opt familii din Preajba vor avea în scurt timp un acoperiș deasupra capului.
Aș dori să le mulțumesc celor care au gândit acest proiect de ajutorare a persoanelor defavorizate că au ales județul Dolj. Știu că nu sunteți pentru prima dată în județul Dolj și ați mai fost la Bechet, precum și în alte zone ale județului nostru.
Undeva într-o zonă a comunei Ostroveni avem încă oameni care trăiesc în bordeie. Comunitatea de acolo încearcă să-i scoată la lumină din aceste bordeie însă cei care le locuiesc nu mai vor să le părăsească. Împreună eu cred că putem rezolva această problemă.
Am văzut cu câtă grijă se construiesc aceste case, am văzut finisările care se realizează și am văzut disponibilitatea celor care sunt implicați în acest proiect de a face și alte case. De aceea mi-am făcut și eu cunoscut interesul de a intra într-un proiect viitor alături de cei care construiesc case aici, prin punerea la dispoziția acestora a terenurilor necesare construcțiilor fără a mai fi necesar să le cumpere și în acest fel să se construiască mai multe locuințe fie la Craiova, fie în alte zone unde se află populație nevoiașă
Dumneavoastră puneți într-o nouă lumină voluntariatul. De multă vreme nu am mai auzit vorbindu-se cu atâta patos și plăcere de voluntariat ca acum. Vă mulțumim că existați și că puteți face aceste lucruri deosebite pentru oamenii nevoiași”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Potrivit organizatorilor, „Big Build” este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii (UN World Habitat Day), sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Între altele, ediția din acest an a „Big Build” se referă la construcţia a 14 locuinţe, în doar cinci zile, simultan în două localităţi: Oradea şi Preajba, urmărind îmbunătăţirea fundamentală a calităţii vieţii pentru 14 familii dintre cele mai vulnerabile economic şi social – opt din judeţul Dolj şi șase din judeţul Bihor. „Big Build” 12 are loc în perioada 1-5 octombrie 2012 şi este a patra ediţie a acestui eveniment de construcţie accelerată.

BIROUL DE PRESĂ