Ion Prioteasa îl susţine pe Emil Popa la primăria Calafat

prioteasa emil popa Ion Prioteasa îl susţine pe Emil Popa la primăria Calafat poze

Președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, prezent, vineri seară, la o adunare a PSD Calafat, la care au participat aproximativ 100 de persoane, a anunțat sprijinul pe care conducerea organizației județene îl oferă liderului social-democraților calafeteni, Emil Popa, pentru a candida la funcția de primar din partea Uniunii Social Liberale.

“Mă simt bine ori de câte ori vin la Calafat, pentru că atunci când văd atâţia oameni uniţi, atâţia oameni de valoare, realmente mă încarc, mă simt şi eu mai puternic. Acesta este momentul zero al nostru în lungul drum spre Primăria Calafat, pe care sunt convins că o vom obţine pentru mulţi ani de acum înainte.

Cu siguranţă împreună cu mine viitorul primar din Calafat, domnul Emil Popa, vom găsi soluţii la problemele calafetenilor. Domnul Emil Popa, care va candida la Primăria Calafat și cu sprijinul colegilor liberali, deci în numele USL, este omul de care calafetenii au nevoie și în care eu îmi pun toată încrederea. Împreună vom face o echipă pentru Calafat, un loc de care eu mă simt foarte legat.

Pentru județul Dolj lucrurile încep să se miște. Avem întâlniri cu investitori străini care ne caută, pentru că la consiliul județean au găsit întotdeauna o ușă deschisă și un partener de discuții.

Am reușit ca pe bani europeni să reabilităm și să modernizăm mai multe drumuri județene, pe care le-am făcut după toate standardele Uniunii Europene. În urmă cu câteva luni am semnat la București contractul de finanțare a masterplanului pe apă, o strategie pe termen lung în ceea ce privește alimentarea cu apă a județului Dolj.

Sunt 185 de milioane de euro pe care i-am adus în Dolj, din care peste 14 milioane de euro sunt investiți la Calafat și Ciupercenii Vechi. Cu acești bani, 185 de milioane de euro, rezolvăm cea mai mare parte a problemelor legate de apă, pe care le au localitățile Filiași, Calafat, Băilești, Dăbuleni, Bechet, Călărași, Segarcea Poiana Mare și o parte a Craiovei.

De altfel, județul Dolj, în care consiliul județean a reușit să aducă peste 300 de milioane de euro, se află pe primele locuri în țară, din punct de vedere al atragerii fondurilor europene. Așteptăm ca în perioada următoare un operator aerian de low-cost să anunțe că va efectua zboruri de pe Aeroportul din Craiova. Iată că eforturile noastre de a moderniza Aeroportul din Craiova, pe care nimeni de la București nu-l băga în seamă, încep să se vadă.

Mă gândesc acum la viitor pe care, fără o dezvoltare a municipiului Calafat, nu îl văd. Acest municipiu, ca de altfel toate localitățile riverane Dunării, are o șansă extraordinară. Spun acest lucru gândindu-mă la Strategia Dunării, un proiect grandios al Uniunii Europene pentru care se alocă foarte mulți bani. O șansă mare pentru localitățile aflate pe malul Dunării, de la Cetate, Maglavit, Calafat, Ciupercenii Noi, Desa, Piscu Vechi, Ghidici, Rast și toate celelalte până Călărași și Dăbuleni, să se dezvolte pe banii Uniunii Europene.

Peste puțin timp se vor finaliza lucrările la podul de peste Dunăre. Un proiect important pentru România, care va ajuta extraordinar de mult ca municipiul Calafat să se dezvolte. Așa cum spuneam, prezentul și viitorul sunt favorabili județului Dolj. Putem realiza multe lucruri, însă numai împreună”, a declarat președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

Emil Popa, președinte al organizației locale a PSD Calafat, a afirmat că decizia de a candida pentru Primăria Calafat nu a fost una ușoară.

“Nu mi-a fost uşor şi mi-a trebuit timp ca să iau această decizie. Am purtat discuţii cu prieteni, cu persoane care mă cunosc destul de bine. Mare parte dintre cei cu care am vorbit mi-au spus că ţara noastră se află poate pe ultima sută de metri, aşa că orice om de bună credinţă trebuie să se implice. Au fost însă şi oameni care m-au întrebat la ce-mi trebuie mie să mă implic, pentru că risc să fiu murdărit în lupta asta politică.

Am luat această decizie din respect pentru oameni şi din respect pentru colegii mei, pentru că acest partid are oameni de înaltă ţinută morală, intelectuală, profesională, oameni pentru care comunitatea este importantă. În al doilea rând, am luat această decizie pentru cei care şi-au pus speranţa în noi şi care îşi doresc ca noi să câştigăm.

Vine o etapă în viaţă în care începi să pui în balanţă familia și ce faci pentru familie. Dar trăieşti printre oameni și nu-ţi este întâmplător dacă-i vezi trişti, fără loc de muncă, fără resurse financiare pentru a oferi un trai decent propriilor familii. Toate aceste argumente m-au determinat să intru în această luptă. Este şi o datorie morală de-a mea. Numai împreună putem avea succes, pentru că va fi o luptă electorală grea, chiar dacă suntem uniţi. Aşa că împreună mergem să câştigăm primăria”, a declarat Emil Popa.

Candidatul USL la Primăria Calafat, Emil Popa, este de profesie inginer automatizări și calculatoare, în prezent fiind administratorul Morii Calafat. De asemenea, Emil Popa este președintele organizației municipale a PSD Calafat și consilier local.