Ion Prioteasa, alături de Geoană şi Drăgoi, la inaugurarea spitalului din Dăbuleni: Noi nu închidem spitale, nouă ne e drag de oameni!

prioteasa geoana dragoi dabuleni Ion Prioteasa, alături de Geoană şi Drăgoi, la inaugurarea spitalului din Dăbuleni: Noi nu închidem spitale, nouă ne e drag de oameni! poze

Unitatea a fost reabilitată din fondurile puse la  dispoziţie de CJ Dolj, dispunând acum şi de o maternitate dotată la standarde moderne. 

La  ceremonia de azi, preşedintele CJ Dolj a fost însoţit de primarul din Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, şi de senatorul de Dăbuleni Mircea Geoană, ex-preşedinte al Senatului.

Investiţia CJ în reabilitarea Aşezămintelor Brâncoveneşti de la Dăbuleni s-a cifrat la 1, 2 milioane de euro, a precizat Ion Prioteasa.

“Suntem la Dăbuleni, într-un loc care ne este foarte drag şi pentru care ne-am bătut, care a rezistat la toate presiunile din această perioadă în care au dispărut sute de spitale. Faţă de alţii, noi construim un spital nou, nu închidem. Am dorit să arătăm tuturor că a mai apărut ceva nou în judeţul Dolj, o investiţie de peste 1.200.000 de euro. Este un stabiliment care datează din vremea urmaşilor lui Constantin Brâncoveanu – Safta Brâncoveanu – care a fost îngropat în aşezămintele brâncoveneşti şi care este formată din cinci clădiri – trei aici şi două la Bechet, care au fost şi ele reabilitate. Noi am dorit să dăm startul şi să se poată lucra în această secţie pe care o inaugurăm astăzi şi căreia puteam să-I dăm drumul de mai mult timp, dar a trebuit să trecem de licitaţii şi tot ce trebuie pentru achiziţionarea de mobilier şi ustensile, iar acum suntem în sfârşit gata. Acest spital care rivalizează cu multe dintre spitalele de oriunde, are o secţie de medicină internă, o secţie de boli infecţioase, o secţie de obstetrică ginecologie, o secţie de nou născuţi, una de pediatrie, o secţie de chirurgie generală, o secţie de ATI,. Săli de operaţie, dispensar TBC, centru de sănătate mintală, laborator de analize, laboratoare de radiologie, adică exact ce ar trebui să aibă orice spital. Să ne gândim că suntem în punctul cel mai îndepărtat de Craiova, iar acest spital deserveşte 75.000 de oameni din zonă. Cum s-a născut ideea de a face acest spital? Am venit odată cu primarul oraşului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi şi am găsit 7 femei care născuseră – suntem în zona cu cea mai mare natalitate din Oltenia – şi care stăteau îngrămădite într-o secţie. Am zis că aşa nu merge treaba. Aşa am început aici, ca să le putem da şi acestor oameni un loc de muncă şi nu ne-am aruncat peste nici un alt spital din judeţul Dolj, pentru că au fost tot felul de discuţii că am vrut să păstrăm spitalul de la Dăbuleni şi să-l închidem pe cel de la Segarcea. Noi vrem să le deschidem pe toate, că nu noi am închis spitale, nu noi am luat aceste decizii, doar ne-am apărat teritoriul. În fiecare an mai facem ceva. Nouă ne e drag de oameni, suntem legaţi de această zonă”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

prioteasa geoana dragoi dabuleni 1 Ion Prioteasa, alături de Geoană şi Drăgoi, la inaugurarea spitalului din Dăbuleni: Noi nu închidem spitale, nouă ne e drag de oameni! poze

Primarul Nicolae Drăgoi, care candidează pentru un nou mandat în fruntea oraşului dunărean, a mulţumit şefului CJ pentru sprijinul acordat.

“Sunt mândru că sunt primarul oraşului Dăbuleni, mai ales că spitalul de aici nu s-a închis, aşa cum s-a întâmplat în alte părţi. Am primit sprijin atât de la domnul preşedinte Ion Prioteasa, cât şi de la domnul senator Mircea Geoană. Ne mândrim cu spitalul modern pe care îl avem aici, mai ales că de la unele spitale din Craiova chiar ne-au zis că nu au aparatură ca a noastră. Mai sunt multe de făcut, vrem să depăşim şi spitalul de Urgenţă din Craiova, am încredere în domnul Ion Prioteasa. De la Dăbuleni, pacienţii nu pleacă la Craiova decât în cazuri deosebite, problemele sunt rezolvate repede, iar oamenii nu mai cheltuie nici bani pe drum. Trebuie să credeţi în mine, şi să fiţi sigur că dacă mă alegeţi pentru încă un mandat voi fi alături de oamenii mei”, a spus Drăgoi.

 

“Trecând prin Dăbuleni şi văzând oamenii, mai tineri sau mai bătrâni, m-am gândit cât de greu este pentru oamenii care trăiesc în oraşele mai mici sau în mediu rural din România. Văduviţi de servicii publice de minimă calitate, cu sistem de sănătate şi de educaţie care în ultimii ani din păcate s-a degradat, şi cu o mulţime de cadre medicale car aleg să meargă în alte ţări pentru a-şi atinge un minim de decenţă profesională, familială, de venituri şi de respect. Între 2007 şi 2010, 16.100 de cadre medicale din România au ales să emigreze. Este o situaţie de un dramatism care implică măsuri energice la nivel local, judeţean şi guvernamental. Am fost alături de domnul preşedinte Ion Prioteasa şi domnul primar Drăgoi, în încercarea de a sprijini acest oraş cu rezonanţă dincolo de graniţele judeţului Dolj. Dăbuleniul este un loc care de-a lungul istoriei şi-a clădit un renume la nivelul întregii naţiuni. Un oraş care a avut marele avantaj de a avea oameni gospodari, şi nu o spun din motive electorale, dar a fost un mare noroc că domnul Ion Prioteasa este preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Este un om serios, care ţine la treaba făcută şi la oameni, care cu modestie şi cu cinste a reuşit să drămuiască puţinii bani pe care judeţul I-a avut, acolo unde într-adevăr contează. Vreau să adresez un mesaj către cadrele medicale şi către conducerea de aici: aveţi astăzi condiţii mai bune din punct de vedere profesional şi material. Vreau să vă rog să aveţi aceeaşi dragoste şi pasiune faţă de oamenii din întreaga zonă. Vreau să le daţi oamenilor şansa de a avea acces la servicii medicale mai bune. Vom continua cu toţii să vă sprijinim, să dezvoltăm servicii medicale în întregul judeţ şi sunt convins că echipa Ion Prioteasa şi Nicolae Drăgoi, va face lucruri bune în continuare. Sunt convins că noul guvern se va apleca cu mult mai multă atenţie, în comparaţie cu guvernele precedente, faţă de problema acută a sănătăţii populaţiei României. Suntem o ţară care a început să se topească din punct de vedere al populaţiei. Sper ca noul guvern, pe lângă discuţiile cu privire la modul de finanţare al sistemului de sănătate, care este o temă foarte importantă, pe lângă reluarea discuţiei cu privire la noua lege a sănătăţii care trebuie să îmbine elemente de servicii medicale corecte pentru toţi cetăţenii României. Sunt convins că noul guvern şi noul prim-ministru vor înţelege că este un ceas al adevărului în sănătatea din România. Vor avea, sunt convins, parteneri de nădejde în noi, şi nu vom preceda, atunci când sunt lucruri importante să punem umărul cu toţii”, a declarat Mircea Geoană.

Fără investiţia derulată de CJ Dolj, unitatea medicală din Dăbuleni era sortită închiderii, a precizat Ileana Maricuţoiu, directorul spitalui din Dăbuleni.
“Îi mulţumim domnului preşedinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa, pentru că din iniţiativa dumnealui s-a ridicat această construcţie car va dăinui peste ani şi este pentru societate şi pentru oameni. Dacă nu avea această clădire, spitalul era desfiinţat. Spitalul de încadrează în clasificarea a IV-a şi oferă servicii medicale de calitate pentru toţi pacienţii care se adresează acestui spital”, a spus Ileana Mărcuţoiu.