Ion Cupă, tot supărat pe Tăriceanu, dar reface grupul ALDE la Camera Deputaților

Ion Cupa Ion Cupă, tot supărat pe Tăriceanu, dar reface grupul ALDE la Camera Deputaților poze

Deputatul de Dolj se războiește în continuare cu conducerea centrală a ALDE, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că subminează interesul imediat al partidului.

”E de neînțeles cum dl. Tăriceanu riscă să-și submineze propriile inițiative.Și mai cu seamă interesul imediat al ALDE de a-și reface grupurile parlamentare astfel încât partidul să-și poată pune oamenii în secțiile de votare la alegerile prezidențiale. Dl. Tăriceanu a găsit de cuviință să declare ieri seara la TV că ”trei colegi parlamentari au fost mituiți de PSD cu funcții”

Domnule Tăriceanu,

Atunci când PSD v-a oferit funcția de președinte al Senatului ca să părăsiți PNL acest lucru a fost o mituire a dumneavoastră?!

Atunci când PSD v-a oferit ministere in guvernul Ponta, această ofertă a fost o mită pentru dvs și colegii de atunci?!

Dar când, în aceeași perioadă, vi s-au oferit, de către același PSD, zone de influență politicăîn plan local tot mită a fost?!

Cred că ar trebui să vă abțineți de la astfel de declarații care nu vă fac deloc bine și care riscă să pericliteze, ireversibil, soarta ALDE.

Mai cu seamă că astăzi, după cum bine știți, urmează să avem o întâlnire importantă cu parlamentarii ALDE pentru a încerca să salvăm grupurile parlamentare și să respectăm astfel solicitările zecilor de mii de membri ai ALDE”, spune, într-o declarație politică, deputatul Ion Cupă.

În altă ordine de idei, după ce s-a răfuit cu liderul de partid, parlamentarul de Dolj anunță printr-un comunicat, că a revenit în grupul parlamentar al ALDE, pentru a permite patridului să-și numească reprezentanți în secțiile de votare la scrutinul pentru alegerea președintelui din noiembrie.

”Am decis refacerea grupului ALDE la Camera Deputaților”

 

”In urma discuțiilor cu toți colegii  mei, deputați ALDE, alături de care am construit în ultimii ani proiectul politic democrat -liberal am decis astăzi, 21 octombrie 2019, refacerea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaților, prin reafilierea mea la grup.

Am făcut acest gest de reconciliere, absolut necesar, pentru a da posibilitatea miilor de membri ALDE să poată fi desemnați in sectiile de votare la alegerile care urmează.

Este exprimarea, într-un moment limită pentru partid, a respectului meu pentru eforturile făcute de acești oameni de-a lungul anilor pentru a ține în viață ALDE, un proiect care dacă nu ar fi fost lovit din toate părțile, ar fi fost astăzi poate principala forță liberală din România.

Dincolo de lideri și de orgoliile lor importanți cu adevărat sunt oamenii care construiesc acolo la firul ierbii, cu sacrificii și cu bună credință.

Sper ca acest gest al meu să marcheze un restart general în abordarea destinului politic al ALDE ”