Ion Cupă, deputat, preşedinte ALDE DOLJ:” Prin alocările bugetare locurile de muncă de la CEO sunt salvate”

cupa alde dolj1 Ion Cupă, deputat, preşedinte ALDE DOLJ:” Prin alocările bugetare locurile de muncă de la CEO sunt salvate” poze

ALDE DOLJ: ALDE SE ŢINE DE CUVÂNT ŞI SPRIJINĂ COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA. Una dintre promisiunile electorale prioritare ale ALDE a fost asigurarea unui viitor pentru Complexul Energetic Oltenia şi pentru oamenii care muncesc în cadrul acestuia.

 

Ministerul Energiei, condus de reprezentantul ALDE, Toma Petcu a propus şi a reuşit să impună în bugetul pe 2017 prevederea unor fonduri absolut necesare pentru funcţionarea, dezvoltarea şi modernizarea CEO.

 

Astfel, prin Legea Bugetului   s-au alocat 14.580,00 mii lei pentru realizarea lucrărilor de punere în funcţiune a capacităţii finale de producţie-8500 tone lignit/an la exploatarea Jilţ-Sud( 90,8 milioane lei) şi pentru punerea în exploatare a carierei de la Roşia Jiu, la o capacitate de 8 milioane de tone/an (55 milioane lei).

 

Deasemenea s-a prevăzut, prin mecanisme bugetare specifice, alocarea unor sume care asigură recuperarea celor 61 milioane lei cheltuite pentru reabilitarea grupului energetic  de la Rovinari şi a celor 33 milioane de lei cheltuite pentru grupul energetic de la Işalniţa.

 

Toate aceste investiţii vor genera producerea unor cantităţi  suplimentare de energie, reducerea preţului unitar pentru un MWh şi, ceea ce este cel mai important, păstrarea  locurilor de muncă care asigură stabilitatea a mii de familii în întreaga regiune a Olteniei.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ