Iohannis a câștigat în 2 localități din 111 în Dolj și în 6 secții de vot din cele 173 în Craiova

vot 1 Iohannis a câștigat în 2 localități din 111 în Dolj și în 6 secții de vot din cele 173 în Craiova poze

Datele finale privind rezultatele votului din turul I al alegerilor prezidențiale din Dolj arată că reprezentantul ACL a reușit să facăo breșă în dominația PSD în doar două dintre unitățile administrative din județ.

Este vorba despre două comune: Ghindeni și Rojiște, conduse de edili ai ACL.

La Ghideni, Klaus Iohannis a reușit să adune, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 447 de voturi, reprezentând 42, 61 la sută din sufragii, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a obținut  410 voturi, adică 39, 08 la sută din cele valabil exprimate.

Comuna Rojiște este singura din Dolj unde Iohannis a depășit 50 la sută în primul tur, obținând 697 de voturi (52, 56 la sută), față de cele 547 de voturi (41, 25 la sută) ale lui Victor Ponta.

Reamintim că, după toate transferurile generate de ordonanța Dragnea, PDL și PNL au împreună 18 primari din cei 111 din județul Dolj, inclusiv un primar de municipiu – Costel Pistrițu de la Băilești.

Pesediștii au dominat primul tur al alegerilor prezidențiale și la nivelul secțiilor de votare din municipiul Craiova, unde Victor Ponta s-a impus în cvasitotalitatea secțiilor de votare. Din cele 173 de secții organizate la nivelul municipiului reședință de județ, Klaus Iohannis l-a depășit pe Victor Ponta în doar 6 secții.