INVITAȚIE LA … “GRAVURI ŞI CÂRNAŢI “

gravura coperta INVITAȚIE LA ... “GRAVURI ŞI CÂRNAŢI “  poze
Ne face plăcere să vă invităm vineri, 12 septembrie 2014, la un eveniment … altfel. O altfel de prezentare, o altfel de expoziție, la lumânare, în timpul căreia se vor livra … gravuri cu miros de șuncă și cârnați. Nu este vorba de orice fel de gravuri, ci gravuri realizate printr-o metodă originală, brevetată de artistul plastic Lucian Irimescu și prezentată în premieră pe simezele craiovene.
Este vorba despre vernisajul expozitiei cu tema ”Sacrificiu”, ce are loc în data de 12 septembrie 2014, orele 20:00, în Galeria ARTA, str. Unirii, nr.12. Protagoniștii expoziției sunt artistul plastic Lucian Irimescu și studentele Andreea Vlăduț și Irina Tinca – Universitatea Națională de Arte București.
Gravurile ce vor fi expuse au fost executate într-un workshop desfășurat pe parcursul a două luni, în această vară .
Noutatea expoziţiei constă într-o temă a culorii în gravură, nu a produsului tipărit, ci a matriţei devenită obiect de artă, aceasta fiind metodă pusă în practică de artistul craiovean Lucian Irimescu, o metodă brevetată.
Tehnica metalului gravat cu ajutorul acidului Aquaforte ( apă tare ) este cunoscută de-a lungul istoriei, odată cu vremurile premergătoare tiparului lui Gutenberg. Rezultatul imprimării unei matriţe este o contribuţie esenţială la imprimarea cuvântului scris, a imaginii ca o ilustraţie şi a cărţii în tot ceea ce înseamnă cartea în înţelesul ei.

gravura INVITAȚIE LA ... “GRAVURI ŞI CÂRNAŢI “  poze
După 400 de ani de experienţă a imprimării , matriţa însăşi este expusă ca un obiect de artă, alături de un unic rezultat al imprimării.