Investitorii britanici aterizează la Craiova, via Dăbuleni

olguta portsmouth dabuleni 2 Investitorii britanici aterizează la Craiova, via Dăbuleni poze

Englezii de la Portsmouth Aviation vor să producă sisteme de filtrare a apei la Craiova. Primarul Lia Olguța Vasilescu a vizitat o instalație montat demonstrativ la Dăbuleni.

„Acesta este un sistem nou care foloseşte procese inovatoare de purificare a apelor infestate cu fel şi fel de bacterii sau poluate cu amoniu, nitraţi şi nitriţi. Acum, la Dăbuleni, s-au făcut testele necesare şi iată că rezultatul este cel aşteptat. Am ales acest oraş întrucât aici sunt mari probleme cu apa, prezentând concentraţii mari de substanţe poluante şi microorganisme. Vestea bună este că fabrica va funcţiona la Craiova, acesta fiind primul proiect din platforma Bridge şi începutul unor noi afaceri pe care Marea Britanie le va dezvolta în judeţul Dolj”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

olguta portsmouth dabuleni 3 Investitorii britanici aterizează la Craiova, via Dăbuleni poze

„Suntem încântaţi să putem lucra cu autorităţile din acest judeţ şi cu reprezentanţii industriei româneşti pentru a continua dezvoltarea Sistemelor de Purificare a Apei şi să ne asumăm livrarea unei ape de bună calitate cetăţenilor români precum şi altor comunităţi globale. Acest sistem a fost instalat la Dăbuleni, unde a funcţionat o săptămână, trecând printr-un program riguros de testare şi reglare, rezultatele fiind excelente. S-a demonstrat, astfel, că sistemul de purificare funcţionează şi că mostrele de apă tratată îndeplinesc cu succes normele impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În Dăbuleni avem un sistem demonstrativ, dar cele care vor funcţiona pe termen îndelungat vor fi mult mai mari. Sperăm noi ca până la finele anului în curs să fie gata. În prezent lucrăm la costuri, fapt pentru care nu ştim care este preţul unui litru de apă filtrată”, a spus Simon Escott, reprezentantul companiei britanice.

olguta portsmouth dabuleni 1 Investitorii britanici aterizează la Craiova, via Dăbuleni poze