Investiţiile Primăriei Craiova, în suferinţă: Covid – 19, Dezvoltare – 24 la sută. Trei sferturi din bugetul de dezvoltare al municipalităţii s-au topit pe timpul pandemiei

Investiţiile Primăriei Craiova, în suferinţă: Covid – 19, Dezvoltare – 24 la sută. Trei sferturi din bugetul de dezvoltare al municipalităţii s-au topit pe timpul pandemiei. În prima lună din a doua jumătate a anului avem la dispoziţie un bilanţ provizoriu al efectelor epidemiei de coronavirus în finanţele locale. Veniturile municipiului reşedinţă de judeţ au înregistrat o pierdere de aproximativ o treime în primele 6 luni ale anului faţă de prevederile bugetare iniţiale. În ceea ce priveşte cheltuielile, edilii s-au ţinut cât de cât de plan la secţiunea funcţionare, însă cea de dezvoltare, destinată investiţiilor municipalităţii, a rămas la un sfert faţă de proiecţia bugetară.

Edilii craioveni au publicat execuţia bugetară pe semestrul I al lui 2020, situaţia aşteptând votul consilierilor locali municipali. Scăderea veniturilor municipale este una vizibilă şi abruptă faţă de prevederile iniţiale ale bugetului local. Astfel, veniturile preconizate de primărie pe primele şase luni ale anului de aproximativ 415 milioane de lei au fost realizate doar în proporţie de două treimi, municipalitatea adunând în conturi în primul semestru ceva mai mult de 268 de milioane de lei.

INTEGRAL în INDISCRET