Învățăturile lui Ion Iliescu către „fiul” său, PSD: Mai lăsați cumetriile, mai mergeți la un festival, măi dragă!

 

psd 22 Învățăturile lui Ion Iliescu către „fiul” său, PSD: Mai lăsați cumetriile, mai mergeți la un festival, măi dragă! poze

 

Fondatorul PSD nu s-a lăsat nici de data aceasta și a luat cuvântul la congresul social-democraților, mustrându-i pe liderii actuali, pe care i-a dat absenți nemotivat de la Festivalul Enescu și avertizând că în partid „se cam amplifică fenomenul politicii de cumetrie”.

Unul dintre reproșuriile lui Ion Iliescu la adresa mai marilor partidului a fost că nu depun eforturi pentru a-și duce aproape intelectualii, exemplul cel mai la îndemână găsit de ex-președintele PSD fiind absența actualilor lideri de la Festivalul Enescu.

„A fost o mare manifestare a culturii româneşti, liderii PSD-ului nu au fost prezenţi. O singură dată a fost Ponta, pentru câteva minute, dintr-un concert. Este un semnal că nu prea sunt deschişi liderii partidului nostru la viaţa intelectuală, la viaţa culturală, şi ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță, dacă nu are alături intelectualitatea țării, oamenii care gândesc. Să marcheze acest congres o cotitură și  deschidere mentală pentru liderii noștri”, a spus Iliescu.

iliescu Învățăturile lui Ion Iliescu către „fiul” său, PSD: Mai lăsați cumetriile, mai mergeți la un festival, măi dragă! poze

Fondatorul PSd a atras atenția urmașilor la șefia partidului și asupra fenomenului „politicii de cumterie”, care, după aprecierea lui Ion Iliescu, „se cam amplifică”.

„Avem o problemă în recrutarea, pregătirea, promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora. Și asta nu se rezolvă îngustind baza de seclecție și introducând criterii ce nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam odată, se cam amplifică fenomenul politici de cumetrie”, a spus Iliescu.

 

 

Fostul șef de stat a găsit momentul să-i împingă pe pesediști și spre o dezbatere pentru lămuriri doctrinare, avertizându-i să nu-și facă planuri de succes politic bazându-se pe „iluzoria clasă de mijloc”, „Pe cine reprezentăm? Ale cui intrese le apărăm? Sper că nu trăim cu impresia că publicul nostru este  încă iluzorie din păcate clasă de mijloc, pentru că astfel am intra ăntr-un alt impas”, a spus Ion Iliescu, de la tribuna congresului PSD.