Întrunirea preoţilor misionari din Arhiepiscopia Craiovei

Sala de festivităţi a Centrului „Mitropolit Firmilian” din Craiova a găzduit ieri, 12 februarie, întrunirea anuală de lucru a preoţilor misionari din cadrul instituţiilor bugetare ale Arhiepiscopiei Craiovei, respectiv din judeţele Dolj şi Gorj. Întâlnirea, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a avut ca scop prezentarea activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în anul 2014, precum şi stabilirea principalelor obiective pentru anul 2015.

Foto intrunire preoti misionari Întrunirea preoţilor misionari din Arhiepiscopia Craiovei poze

În cuvântul adresat participanţilor, ÎPS Irineu a exprimat convingerea că lucrarea pastoral – misionară în instituţiile bugetare din Arhiepiscopia Craiovei va fi împlinită în continuare cu har și vocaţie. “Nu avem decât cuvinte de mulţumire pe care le aducem în primul rând lui Dumnezeu şi apoi tuturor preoţilor pentru toate realizările din anul 2014, şi sunt convins că prin har, vocaţie, osteneală şi multă credinţă veţi duce la bun sfârşit şi ceea ce v-aţi propus pentru anul acesta. Ne dorim să găsim împreună soluţiile cele mai potrivite pentru îndeplinirea apostolatului pe care îl duceţi în mijlocul oamenilor din aceste instituţii”, a spus ÎPS Părinte Mitropolit.

“ Au fost făcute şi o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea programelor liturgice, morale şi duhovniceşti pe care le vom analiza la nivelul Centrului eparhial, scopul final fiind acela de a fi cât mai aproape de sufletele oamenilor din aceste instituţii bugetare”, a precizat părintele Adrian Stănulică, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei.