Întrunire PES Activists la Craiova: Socialiștii au planuri mari pentru europarlamentare

 

olguta manda pes craiova 1 Întrunire PES Activists la Craiova: Socialiștii au planuri mari pentru europarlamentare poze

Întrunire a PES Activists, ieri, la Opera Română din Craiova. Liderii municipali și județeni ai PSD și-au încurajat simpatizanții și le-au trasat obiectivele pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a reafirmat ținta filialei județene a social-democraților de a da primul scor al partidului la nivel de țară la scrutinul europarlamentar.

„Sunt alături de noi oameni de valoare cu care ne mândrim. Am considerat că trebuie să ne vedem azi cu dumneavoastră pentru a răspunde întrebărilor comunității legate de alegerile europarlamentare din 25 mai. Avem o miză electorală dar și o competiţie locală, ne luptăm să obținem cel mai bun scor din țară dar dincolo de acest fapt vorbim despre importanța votului pentru destinul Europei. Noi facem parte din familia socialistă, susţinem să avem o majoritate în Parlamentul European”, a spus Claudiu Manda.

olguta manda pes craiova 2 Întrunire PES Activists la Craiova: Socialiștii au planuri mari pentru europarlamentare poze

La rândul său, primarul Lia Olguța Vasilescu, președinte al PSD Craiova, vrea ca social-democrații să obțin cel puțin jumătate din mandatele de parlamentar european ce revin României.

 

„Din punctul meu de vedere sloganul care a fost ales pentru această campanie electorală mă reprezintă foarte mult – trebuie să fim mândri că suntem români. Am văzut până acum europarlamentari care s-au dus să își reprezinte țara și care nu au făcut altceva decât să bată un cui în talpa României. Au cerut rapoarte negative împotriva României, deşi asta ne-a costat intrarea în spaţiul Schengen. Acum aceleaşi persoane spun că actualul Guvern ar trebui să plătească penal pentru că România n-a intrat în Schengen, dar uită că tot timpul cât ne-au reprezentat în Parlamentul European nu au făcut altceva decât să fie contra interesului României. Mai mult decât atât, a fost o perioadă neagră pentru istoria României condusă de o guvernare reprezentată la nivel european de Partidul Popular, perioadă care s-a absorbit doar 12 la sută din fondurile europene alocate României, ceea ce pentru noi înseamnă un adevărat dezastru pentru că trebuie să fii la nivelul pieței țărilor care au reușit absorbții și de 90%. Din fericire Guvernul Ponta a reușit o absorbție în proporție de 40% a fondurilor europene într-un singur an de zile, vă dați seama ce ar fi însemnat dacă nu s-ar fi pierdut acei bani. În Craiova anul acesta şi anul viitor intră aproximativ 80 de milioane de euro, bani europeni, cu care o să facem toate proiectele mari pe care ni le-am propus. Dacă ar fi trebuit să realizăm aceste proiecte cu finanţare doar de la bugetul de stat ne-ar fi trebuit nu doi ani, ci 20 de ani, având în vedere că bugetul de investiţii al Craiovei este undeva la 5 milioane de euro anual. Aceasta este diferenţa şi din acest motiv locul nostru este foarte important acolo. Vă daţi seama ce-ar fi însemnat dacă de la început nu s-ar fi pierdut aceşti bani şi s-ar fi absorbit fondurilor europene? Fără fonduri europene România pierde mult ca stat. Eu cred că mai mult de jumătate din parlamentarii pe care îi trimite România vor fi socialiști deși de o parte este doar PSD iar de cealaltă numeroase partide, chiar și PNL se va da de partea PPE. Eu sunt convinsă că știți ce aveți de făcut la vot pentru că aveți suflet și sunteți socialiști”