Interviu/Pavel Badea: Sportul este un ambasador al Craiovei

 

badea Interviu/Pavel Badea: Sportul este un ambasador al Craiovei poze

Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea (CSU) Craiova, a povestit, într-un interviu acordat pentru ziarul on-line oltenasul.ro, despre obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2013. Badea a declarat că sportiviide la CSU Craiova îşi doresc să reprezinte cu onoare regiunea noastră şi în acest an. Directorul Clubului a subliniat că instituţia pe care o reprezintă a reuşit, în 2012, performanţa de a ocupa un onorabil loc II în topul cluburilor sportive din ţară.

Rep: Câţi sportivi are sub oblăduirea sa Clubul Sportiv Universitatea Craiova?

Pavel Badea: În prezent avem peste 200 de sportivi acreditaţi şi peste 20 de antrenori care sunt împărţiţi pe 14 secţii: karate, lupte, judo, şah, badminton, scrimă, dans sportiv, orientare sportivă, bridge, tenis de masa, atletism, fotbal, baschet şi handbal. Majoritatea sportivilor noştri au performanţe notabile, fiind recunoscuţi atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional.  Nu trebuie să uităm că sportul reprezintă un  ambasador de frunte al regiunii noastre. Loc pe care, doar în ultima perioadă, se pare, că cei care conduc destinele acestei zone îl recunosc. Sportul este un ambasador al Craiovei.

Rep: Puteţi face un top trei al secţiilor cu cele mai mare performanţe?

Pavel Badea: Desigur. Pe primul loc se situează secţia de orientare sportivă, unde antrenor este Emilian Minoiu. Cei 14 sportivi de aici au preformanţe notabile şi nu de azi de ieri ci de foarte mulţi ani.  Veronica Minoiu, Ionuţ Zincă, Andra Anghel sunt doar câţiva dintre cei care au câştigat mare parte dintre concursurile naţionale şi internaţionale la care au participat.

Urmează apoi scrima, anul trecut, sportivii de la această secţie reuşind să obţină locul III la echipe – băieţi şi locul II la echipe – fete, la campionatele naţionale. La această categoria, CSU Craiova are 30 de sportivi seniori.

Să nu uităm de secţia de ateltism care ne-a adus numeroase medalii, aici având 6 sportivi foarte buni. Ioana Doagă, Florina Pierdevară, Luminiţa Achim sunt 3 mari speranţe ale atletismului naţional dar şi intrenaţional. Antrenorii ca Adrian Tudor, Ion Betini, au reuşit la fiecare competiţie să le impulsioneze, pentru a obţine un loc cât mai bun. Performanţe deoasebite au reuşit şi sportivii de la secţia de karate unde antrenor este Geri Mitroi.

Rep: Cum sunt stimulaţi sportivii CSU Craiova?

Pavel Badea: Obiectivul nostru este marea performanţă, drept urmare dorim să asigurăm sportivilor resursele financiare necesare pentru a încerca să atingă obiectivele pe care ni le-am propus. Din păcate nu dispunem de suficiente resurse financiare pentru a ne ridica la valoarea lor. Mai exact, sportivii CSU Craiova beneficiază de resurse financiare necesare pentru activitatea pe care o desfăşoară, respectiv: echipament, medicamentaţie, deplasări, cantonamente, competiţii dar şi de o indemnizaţie lunată de efort. Precizez că, în urma performaneţlor deosebite, obţinute la campionatele naţionale, intrenaţionale şi aşa mai departe, avem dreptul să-i premiem, în funcţie de locul obţinut, dar şi de valoarea competiţiei.

Rep: Cum aţi reuşit ca, în 2012, să obţineţi locul II la categoria Cluburilor Sportive din ţară?

Pavel Badea: Secretul este că am dat şanse copiilor noştri cei mai buni. Apoi a contribuit şi faptul că am reuşit, în ultimii ani, să avem resurse financiare la nivel satisfăcător pentru a avea performanţe. În 2006, când am ocupat postul pe care îl ocup în prezent, CSU Craiova se situa pe locul 14 la categoria Cluburilor Sportive. Obiectivul meu a fost acela de a promova, cu preponderenţă, copii născuţi şi crescuţi în această zonă. Copii noştri au calităţi native pentru a fi sportivi recunoscuţi talie naţională şi internaţională.