Interviu/Oana Bică: “Maria Tănase” susţine, cu toate eforturile, Craiova Capitală Europeană 2021

oana bica31 Interviu/Oana Bică: Maria Tănase susţine, cu toate eforturile, Craiova Capitală Europeană 2021  poze

Oana Bică, managerul Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, a prezentat într-un scurt interviu planurile pe care le are pentru 2014. Promovarea de voci tinere, spectacole în aer liber sunt doar câteva dintre surprizele pe care Oana Bică le pregăteşte iubitorilor de folclor.

Rep.: Cum caracterizezi 2013, din punct de vedere al spectacolelor susţinute de Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”?

Oana Bică: Anul 2013 a fost un an al provocărilor atât pentru mine cât şi pentru Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Spun asta pentru că, fiind la început de drum, în calitate de manager al acestei instituţii, a trebuit să confirm. Faptul că, alături de colegii mei, am reuşit să organizăm foarte multe spectacole foarte mari, cu un puternic impact la public, mă face să cred că lucrurile s-au desfăşurat într-un mod pozitiv. În acest an, am fost implicaţi în mai multe activităţi, în Craiova, în ţară şi în afara graniţelor. Contribuim cu toate forţele pentru ca oraşul nostru să devină capitală culturală europeană în 2021 şi avem convingerea că, alături de colegii noştri din Asociaţia „Craiova Capitală Europeană 2021” şi cu sprijinul puternic pe care îl avem din partea Primăriei Municipiului Craiova, vom reuşi.

Rep.: Ce proiecte îţi propui pentru anul viitor, din funcţia de manager al celui mai renumit ansamblu popular din Oltenia?

Oana Bică: Avem foarte multe proiecte pentru anul următor. Vom prezenta spectacole în premieră, vom organiza spectacole caritabile, spectacole în are liber, pentru ca toţi craioveni să aibă acces la ele. Nu vreau să dezvălui foarte multe, pentru că vă pregătim multe surprize.

Rep: Este nevoie de voci tinere în cadrul ansamblului? Îţi propui să promovezi şi artişti mai puţin cunoscuţi?

Oana Bică: Tot timpul este nevoie de noutate. Am avut grijă ca, în majoritatea spectacolelor pe care le-am prezentat, să apară tineri, mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Mi se pare normal să li se dea o şansă. Din păcate nu toţi ştiu să profite de ea. Însă, sunt şi unii care văd în asta o provocare şi se străduiesc să ajungă la un nivel mai înalt. Tot timpul vom avea uşa deschisă pentru genul acesta de tineri.

Rep.: Doi artişti controversaţi fac parte din ansamblu: Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian. Care va fi pe viitor relaţia lor cu Ansamblul “Maria Tănase”?

Oana Bică: Artiştii, în general, sunt nişte oameni controversaţi. Asta datorită personalităţii puternice pe care o are fiecare dintre ei. În general, persoanele cu un anumit grad de notorietate încep să devină controversate. Nu văd de ce Constantin Enceanu şi Petrică Miţu Stoian ar face o excepţie. Relaţia cu Ansamblul este foarte clară: sunt doi artişti care fac parte din frumoasa garnitură de artişti ai Ansamblului „Maria Tănase”.

oana bica4 Interviu/Oana Bică: Maria Tănase susţine, cu toate eforturile, Craiova Capitală Europeană 2021  poze

oana bica21 Interviu/Oana Bică: Maria Tănase susţine, cu toate eforturile, Craiova Capitală Europeană 2021  poze