Intelectual fin, Teodor Paleologu are un singur remarcat din orașul care putea să fie „pe bune” Capitală Culturală: Este simbolul perfect!

Marele atu al lui Paleologu într-un mandat prezidențial de succes e tocmai micuțul său partid, susține candidatul PMP la alegerile din noiembrie, pentru funcția supremă în stat.

Sosit la Craiova pentru o lansare de carte, Teodor Paleologu a găsit timp și pentru o vizită la sediul local al PMP, unde a susținut o conferință de presă alături de Dan Păloiu, șeful organizației județene și de mai recent încorporatul Cosmin Roșulescu, ex – membru în vechea gardă a PDL.

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale crede că e singurul dintre prezidențiabli care ar eșansa să fie un adevărat președinte mediator, tocmai pentru că nu reprezintă un partid mare „de care să le fie frică celorlalte”, asumându-și sarcina de a-i pune la aceeași masă pe competitorii politici. „Tocmai pentru că sunt susținut de un partid mai mic nu am de gând să transform statul în moșia unui partid. Nu voi fi un președinte șef de partid, un președinte partizan. PNL-ul singur nu poate face mare brânză, USR-ul singur nu poate face mare brânză, deci degeaba votezi un șef de partid ca președinte pentru că nu va face mare brânză. Nu va putea face acele lucruri care sunt cu adevărat importante pentru țară. Dimportivă, dacă ai un președinte șef de partid sigur nu va reuși nimic semnificativ pentru că ceilalți se vor coaliza împotriva lui și vor încerca să bage bețe în roate, așa cum ne-am obișnuit de-atâta timp deja, de 30 de ani. Cred că este un atu că PMP nu este un partid mare de care să le fie frică celorlalți. PMP va putea face parte dintr-o coaliție largă care să susțină aceste schimbări atât de importante. România, așa cum este acum, merge direct spre prăpastie. Este ca un tren fără conducător, domnul Iohannis nu este conducător, și se duce direct în prăpastie. Trebuie repus pe șine trenul acesta. România trebuie repusă pe șine și lucrul acesta nu se poate decât printr-un consens mai larg. Eu voi fi președintele care îi va ajuta pe cei din diferitele partide politice să ajungă la un proiect comun. Acesta este obiectivul pe care îl am și nu mi se pare că vreunul dintre ceilalți candidați poate să facă acest lucru. Este nevoie de cineva care să fie un diplomat și în interior și în exterior”, a spus Paleologu.

Referindu-se în treacăt și la cultură, candidatul PMP a evidențiat un singur personaj din Craiova din domeniu, pe care îl consideră „un adevărat simbol” al „partidocrației” instaurate la nivel național. Este vorba despre șeful FIlarmonicii Oltenia, Gabriel Zanfir. „Unul dintre marile obiective pe care trebuie să le avem în vedere este instaurarea meritocrației în României. Pentru că, de fapt, impostura, incompetența și corupția își dau mâna pentru a distruge această țară, iar sursa răului este partidocrația. Adică regimul partidelor care susțin nulități, incompetenți, psihopați, dezaxați în funcții pentru că sunt mai ușor de manevrat. Iar această persoană, Zamfir, este simbolul perfect al degradării insituțiilor publice. Faptul că a rămas în funcție un asemenea om, după ceea ce a spus anul trecut, este inadmisibil. Chiar sper, pentru orașul dumneavoastră să se încheie această rușine incalificabilă. Mi-a rămas în minte acest domn pentru că a făcut valuri, a fost mare personalitate timp de o jumătate de zi, dar, din păcate, văd că a recăzut în anonimat și s-a uitat, cumva, ce a spus atunci. Cum este posibil ca un asemenea om să conducă o instituție de cultură? Totuși e un oraș de cultură, un oraș minunat care ar fi putut să fie pe bune Capitală Culturală. Are potențial pentru asta”.