Întâlnire Olguţa – Blondu – Mititelu: Universitatea înapoi în fotbal din august, stadion nou în trei ani

mititeluolgutablondu Întâlnire Olguţa   Blondu   Mititelu: Universitatea înapoi în fotbal din august, stadion nou în trei ani poze

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit azi cu suporterii Universităţii Craiova şi cu patronul echipei de fotbal. 

Întâlnirea a avut loc azi la sediul primăriei Craiova, primarul tratând preţ de două ore cu Adrian Mititelu, Marcel Popescu şi suporterii reprezentaţi de Gabi Blondu’ şi Poştaşu’.

 

La finalul întrevederii, toţi participanţii păreau convinşi că Universitatea Craiova va reveni, “obligatoriu”, în fotbal începând cu ediţia viitoare a campionatului.

“Părerea noastră este că Universitatea trebuie să revină obligatoriu în fotbal anul acesta. Dacă nu, va fi rău pentru toată lumea. Susţinem în continuare că Universitatea Craiova e numai una şi nu va fi putea fi vreodată înlocuită, indiferent ce speculaţii ar face alţii”, a spus Gabi Blondu.

Patronul Mititelu a prezentat şi el cele două alternative pentru revenirea Ştiinţei în competiţii. “Eu unul nu aş putea să mă întorc într-un fotbal condus de Sandu şi Dragomir. Sper să avem veşti bune de la procurori zilele următoare. Există însă şi o mică şansă ca aceşti doi indivizi să fie încă la începutul campionatului. Nu vreau să spună cineva că eu m-am opus revenirii echipei în competiţie din acest an, aşa că sunt dispus să degrevez echipa de acest război. Sunt dispus să cedez majoritatea acţiunilor şi decizia la club. Voi ceda acţiuni şi asociaţiei suporterilor, şi fostelor glorii ale clubului dacă vor să se constituie într-o asociaţie, şi municipiului Craiova şi judeţului. Să fie toţi reprezentaţi într-un consiliu de administraţie. Să aibă fiecare unu-doi reprezentanţi în CA şi eu cu un singur vot, că nu pot să mă desprind de tot. Poate aşa se termină şi invidiile din Craiova şi vin la echipă toţi cei care pot să ajute. Acţiunile le cedez gratuit şi vă promit că Universitatea va intra în campionat, să vedem în ce ligă, fără niciun fel de datorii la stat. Avem acum o altă atitudine şi altă abordare din partea primăriei, iar doamna primar a promis un stadion de cinci stele în trei ani. Rămân să-mi duc eu războiul separat până la capăt cu Sandu şi Dragomir, până îi termin definitiv”, a spus Mititelu, care a precizat că îşi va prezenta “planul juridic” în următoarele două luni.

 

Lia Olguţa Vasilescu e de asemenea optimstă în ceea ce priveşte revenirea Universităţii Craiova în fostbal din acest an, confirmând şi progresul în privinţa realizării unui nou stadion la Craiova.

“Eu am speranţa că echipa va reveni din acest an în fotbal. Nu ştim la ora actuală în ce ligă, dar asta e mai puţin important. După părerea mea, sarcina refacerii echipei revine în primul rând lui Adriam Mititelu. Există într-adevăr varianta deschiderii clubului pentru suporteri, despre care înţeleg că va posvestit. Vom analiza toate posibilităţile şi vă vom putea spune mult mai multe în luna aprilie, când ne vom întâlni în aceeaşi formulă. În ceea ce priveşte stadionul, pot să vă anunţ că, în acest moment, este în execuţie la CNI studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou stadion la Craiova. Este vorba despre un stadion cu o capacitate de 30.ooo de locuri, pe care vrem să-l construim cu fonduri europene, aşa cum s-a întâmplat în Polonia. Nu ştiu unde va juca echipa, atunci când va reveni, pentru că Oblemenco va fi demolat, iar construcţia celui nou va dura aproximativ 2 ani. Ori pe Extensiv, ori la Severin, vom vedea. Important este însă să revină. S-a văzut la Sala POlivalentă, care este plină la fiecare meci, ce foame de sport este în Craiova. Eu zic că este vorba şi de foame de fotbal, iar suporterii îşi vor urma echipa oriunde ar juca”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.