Inspectoratul Școlar Județean Dolj este gazda etapei naționale a olimpiadei de chimie, ediția a – LII –a

În perioada 02 – 06 aprilie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Dolj este gazda etapei naționale a olimpiadei de chimie, ediția a – LII –a, eveniment ce va reuni 455 elevi și cadre didactice din întreaga țară (357 elevi, 46 profesori însoțitori și 52 membri în Comisia Centrală).

Participanții sunt elevi și profesori din toată țara, reprezentanți ai tuturor județelor.

Marți, 03.04.2018, ora 12.00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova, va avea loc Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Chimie.

 

Olimpiada naţională de chimie constă în două probe: teoretică (pondere 60%) şi practică (pondere 40%).

  • Miercuri, 4 aprilie, se va desfășura proba teoretică la Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova;
  • Joi, 5 aprilie, proba practică se va desfășura la Facultatea de Chimie (Cls. X, XI, XII) și la Colegiul ”Tehnic ”C.D. Nenițescu” Craiova(cls. VIII și IX).

În cadrul etapei naţionale a olimpiadei de chimie are loc selecţionarea lotului naţional lărgit de chimie, în vederea pregătirii și selecției echipelor care vor participa la faza internaţională a olimpiadei de chimie. Selecţia se face printr-o probă teoretică cu durata de 5 ore (Proba de baraj). Această probă se va desfășura vineri, 06.04.2018, la Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova.

Sâmbătă, 7 aprilie, începând cu ora 10.00, va avea loc Festivitatea de premiere.

La faza naţională a olimpiadei de chimie se califică, din fiecare judeţ/municipiul Bucureşti, un număr de elevi stabilit pe baza unui clasament al județelor, prin cuantificarea numărului de premii şi menţiuni ale lotului județean/al municipiului București, participant la etapa națională a olimpiadei de chimie (O.N.Ch.) la ediția organizată în anul precedent.

Menționez că elevii din județul Dolj au obținut rezultate deosebite la etapa națională din anul precedent, iar tradiția concursurilor de chimie este ca județul clasat pe locul I să organizeze concursul în anul următor.