INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN DOLJ prezent la manifestările organizate în municipiul Craiova și județul Dolj

 

 

 

În perioada 13 – 15 mai a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică în municipiul Craiova, la manifestările cuprinse în programul „Zilele Mihai Viteazul”.

De asemenea, în această perioadă efectivele unității vor fi angrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în municipiul Calafat – Zilele municipiului Calafat, precum și în localitățile Fărcaș – Bâlciul Ploștii, Celaru și Desa – Sărbătoarea Florii de Salcâm.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător bunei desfășurări a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea, recomandăm cetăţenilor, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul