Încep protestele funcţionarilor publici

m ringo damureanu Încep protestele funcţionarilor publici poze

Sindicaliştii de la “Forţa Legii” intră în luna protestelor: trei mitinguri de amploare în trei oraşe până la sfârşitul lunii.

Uniunea Forţa Legii (UFL) anunţă într-un comunicat de presă acordul primarului din Slatina, Darius Vâlcov, pentru organizarea unui miting în data de 21 aprilie. “Primarul Slatinei, dl. Darius Valcov , a aprobat prin dispozitia nr. 2228 din 01.04.2010, mitingul Uniunii Forta Legii din Slatina, care va avea loc pe 21 aprilie 2010. Actiunea de protest se va desfasura intre orele 10.00 – 13.00, pe platoul din fata sediului Institutiei Prefectului Judetului Olt, unde se estimeaza participarea unui numar de 600 de persoane. Manifestarea va fi organizata si coordonata de Presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, impreuna cu vicepresedintele federatiei sindicale, dl. Octavian Chelemen. Scopul mitingului este protestul functionarilor publici si al personalului contractual cu privire la salarizarea in domeniul bugetar si noua lege a pensiilor”, precizează comunicatul UFL.

Potrivit preşedintelui formaţiunii sindicale, Ringo Dămureanu, mitingul de la Slatina va fi al doilea dintr-o serie de trei organizate în această lună de UFL. O altă acţiune de protest de acest gen este programată pentru data de 14 aprilie la Târgovişte, în timp ce, în 28 aprilie, 1000 de sindicalişti sunt aşteptaţi la Craiova pentru un miting pe esplanada Teatrului Naţional, mai marii UFL aşteptând la această oră doar acordul municipalităţii craiovene.

“În ultimele luni, în urma aplicării legii cadru a salarizării, oamenii din sectorul bugetar, fie că vorbim de administraţia publică, asistenţă socială sau poliţie comunitară, au reclamarat grave pierderi salariale. Există o stare de tensiune majoră în rândul membrilor noştri de sindicat şi practic am fost  forţaţi să organizăm aceste manifestări de protest, pentru că oamenii vor să-si exprime în stradă nemulţumirea cu privire la politica guvernamentală în domeniul salarizării şi al pensiilor. Mulţi sunt aproape de pensionare şi sunt îngrijoraţi, nu numai de salarizarea de mizerie pe care o au de la începutul acestui an, ci şi de perspective unei pensii mult mai mici”, a declarat preşedintele UFL, Ringo Dămureanu.