Încă un escadron de „spahii” în curtea RAT Craiova. Al doilea lot de autobuze turceşti din ultimii doi ani se pregăteşte să poposească în Bănie

De data aceasta, ajunge la Craiova versiunea electrică a autobuzelor BMC, mai precis un contingent de 30 de bucăţi, care se vor adăuga celorlalte 40 de vehicule diesel cumpărate de municipalitatea craioveană în mandatul de primar al lui Mihail Genoiu.

Licitaţia demarată anul trecut de edilii craioveni a ajuns în cele din urmă la capăt, după încă o rundă de judecată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Reamintim parcursul sinuos al procedurii de achiziţie publică, lansată pe Primăria Craiova în vara anului trecut. Edilii au primit cinci oferte şi au purces la analizarea acestora, declarând una singură admisibilă din punct de vedere tehnic, apoi au decis unilateral anularea licitaţiei, invocând vicii ale propriului caiet de sarcini. Cei de la BMC au atacat decizia primăriei la CNSC şi au avut câştig de cauză, consiliul dispunând „anularea” anulării şi reluarea procedurii de achiziţie publică. La a doua tentativă, comisia de evaluare a primăriei a atribuit contractul celor de la BMC, pe parcursul lunii trecute. Decizia respectivă a fost atacată de asemenea de competitorii turcilor: mai întâi cei de la Anadolu, care au depus contestaţia la CNSC, apoi şi restul ofertanţilor lăsaţi pe dinafară, care au formulat, rând pe rând, cereri de intervenţie în faţa consiliului.

Ultima contestaţie, respinsă de CNSC

CNSC a respins însă contestaţiile, dând dreptate din nou celor de la BMC.

INTEGRAL în Indiscret