Inaugurare la Teatrul Colibri

Teatrul pentru copii si tineret Colibri Inaugurare la Teatrul Colibri poze

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Craiova inaugurează duminică, 3 noiembrie 2013, ora 20.00, noul sediu al instituţiei de spectacol. Evenimentul marchează deschiderea celei de a 65-a stagiuni.
Pe poarta Fabricii de poveşti electroCOLIBRI vor intra actorii companiilor MAG şi UNINVENTED THEATRE din Bucureşti, ai trupei MARIONETART şi ai Teatrului Colibri. Împreună vor însufleţi acest tărâm fantastic printr-un show extraordinar, aşa cum este întreaga lume a basmelor.
Au confirmat participarea la evenimentul de duminică directori ai celor mai importante teatre pentru copii şi tineret, şi de păpuşi, din România, critici de teatru, reprezentanţi ai municipalităţii alături de Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, oficialităţi judeţene şi naţionale.
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, numit la început Teatrul de Păpuşi, a luat fiinţă în 1949 şi a funcţionat ca secţie a Teatrului Naţional din Craiova. Şase ani mai târziu avea propria scenă, pe care s-au jucat spectacole mai bine de cinci decenii. În 2006, instituţia a rămas fără clădirea în care funcţiona, aceasta fiind retrocedată.
Astăzi, după şapte ani de aşteptare, Teatrul “Colibri” are din nou propriul sediu graţie Primăriei Craiova, care a închiriat spaţiul de la Sindicatul Electroputere Craiova şi a suportat toate cheltuielile impuse de reparaţii şi amenajări specifice desfăşurării activităţii într-o instituţie de spectacol.
Teatrului i-a fost dată în folosinţă clădirea în primăvara acestui an şi în doar cinci luni lucrările s-au finalizat. Un prolog la stagiune deja există. De la începutul lunii octombrie se susţin spectacole într-o sală caldă, primitoare şi plină de culoare, sâmbăta de la ora 18.00 şi duminica începând cu ora 11.00. În restul săptămânii sunt organizate spectacole în colaborare cu instituţiile de învăţământ, precum şi ateliere de creaţie, expoziţii.
Adriana Teodorescu,
Manager