În toiul fuziunii cu PDL, liberalii doljeni și-au mai făcut timp de șapte excluderi

 

Delegația Permanentă a PNL Dolj a votat ieri excluderea a cinci aleși locali de la municipiu și a vicepreședintelui Constantin Mitriță, apoi a plecat la fuziunea cu PDL.

Delegația a aprobat, susțin liderii PNL Dolj, propunerea Biroului Politic Județean de excludere din partid a viceprimarului Craiovei Cristina Calangiu, până în urmă cu o lună președinte al PNL Craiova, a consilierilor locali Răzvan Socoteanu, Nicoleta Popescu, Andrei Nanu și Alexandru Bețiu, precum și a lui Constantin Mitriță, directorul Companiei de Apă Oltenia și vicepreședinte al organizației județene, acuzați, la pachet de „neimplicare în campania electorală” și, întâmplător sau nu, participanți la lansarea ONG-ului lui Călin Popescu Tăriceanu de săptămâna trecută. De același tratament a avut parte și primarul PNL de la Bistreț, Cristina Ionică, acuzată de pact cu PSD la alegerile europarlamentare din 25 mai.

În cazul Cristinei Calangiu însă decizia finală va aparține delegației permanente naționale a PNL, hotărârea adooptată la Dolj fiind încă la stadiul de propunere.