În octombrie începe reabilitarea Centrului Vechi al Craiovei. Olguţa a semnat azi contractul cu RECON

olgutapetcucentru vechi.jpg În octombrie începe reabilitarea Centrului Vechi al Craiovei. Olguţa a semnat azi contractul cu RECON poze

Firma craioveană, liderul asocierii care şi-a adjudecat licitaţia organizată de primărie, are la dispoziţie 19 luni şi aproape 12 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii din Aria Pilot a Centrului Vechi.

Semnarea contractului vine la un an de la demararea procedurii de achiziţie publică, municipalitatea având de contracarat contestaţiile depuse de două dintre firmele ofertante, atât la CNSC, cât şi la instanţele de judecată.

olgutapetcucentru vechi.jpg 1 În octombrie începe reabilitarea Centrului Vechi al Craiovei. Olguţa a semnat azi contractul cu RECON poze

Primarul Lia Olguţa Vasilescu spune că municipalitatea a câştigat la Curtea de Apel procesele, procedând apoi la reţinerea de penalităţi din garanţiile de participare depuse de firmele care au contestat licitaţia.

 

Proiectul prevede reabilitarea pavajului pe zece artere de circulaţie din centrul vechi, cu tot cu trotuarele aferente, constructorii urmând să placheze buricul târgului cu granit, la pachet cu refacerea reţelelor de utilităţi din subteran, a iluminatului public şi instalarea unui sistem de supraveghere video, a două noi fântâni arteziene şi a numeroase elemente de mobilier urban.

olgutapetcucentru vechi.jpg 2 În octombrie începe reabilitarea Centrului Vechi al Craiovei. Olguţa a semnat azi contractul cu RECON poze

Străzile cu pricina sunt: Nicolaescu Plopșor, Teodor Aman, Panait Moșoiu, Olteț, Dreptății, Lipscani, România Muncitoare ,Romain Rolland, Traian Demetrescu și Frații Buzești, ar urma să devină, la finalizarea proiectului, artere pietonale.

“Ne-am întâlnit deja cu proprietarii clădirilor din centrul vechi şi i-am informat că trebuie să se grăbească şi dumnealor cu lucrările de consolidare ale imobilelor în aşa fel încât să finalizeze până ce termină constructorii proiectul. Au din partea noastră tot concursul pentru obţinerea autorizaţiilor şi avizelor: un angajat de la urbanism le va sta permanent la dispoziţie, iar eu sunt dispusă să merg la Minister cu dosarele lor pentru obţinerea acordurilor necesare. Dacă i-am lăsa să se ocupe fiecare în parte de acest aspect am întârzia foarte mult. Nu ne putem permite timpi morţi, iar, după finalizarea proiectului, lucrările de consolidare pe exterior devin imposibile. Fiind vorba de bani europeni, nu putem umbla la el timp de cinci ani”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.