Împreună pentru un mediu mai curat Vizită tematică la Lacul Bistreț

 

 

 biblioteca aman Împreună pentru un mediu mai curat  Vizită tematică la Lacul Bistreț poze

         Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman a organizat sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 9:00, o activitate o în aer liber, în cadrul proiectului “Împreună pentru un mediu mai curat”.

Elevii din centrele sociale Aripi de lumina si Best Life, alături de pedagogii de la centre, bibliotecari, consilieri de la Agenția de Mediu Craiova și muzeograful Mirela Ridiche, se vor deplasa la Lacul Bistreț pentru a observa ce reprezintă o arie protejată, fauna și flora din zonă.

Scopul activității constă în cunoașterea ariei protejate – Lacul Bistreț, a florei și a faunei locale. De asemenea, bibliotecarii și colaboratorii din proiect vor insista asupra prezentării metodelor de protejare a întregului areal, transmiterea informațiilor realizându-se într-un mediu neconvențional.

Lacul Bistreț este, ca mărime, al doilea lac natural din România. Fiind situat în sudul județului nostru, socotim că vizitarea acestui lac este o oportunitate pentru copiii aflați în centrele sociale administrate de Arhiepiscopia Craiovei. Nu doar bogăția faunei și florei din zonă au consacrat această arie protejată. Frumusețea mediului înconjurător este un alt argument care ne determină să includem acest important obiectiv în rândul activităților desfășurate sub egida “Împreună pentru un mediu mai curat”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

 

 

 

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”