„Implicându-te poți aduce un zâmbet pe fața unui copil!”

copii cadouri „Implicându te poți aduce un zâmbet pe fața unui copil!” poze
 
Sub acest slogan, în data de 10.12.2013, reprezentanții Organizației de Elevi a PDL Dolj, sustinuți de membri ai Tineretului Democrat Liberal Dolj, au efectuat o vizită la secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Nr.1 Craiova. Scopul vizitei a fost acela de a fi alături de copiii care trec acum printr-o perioadă dificilă din viața lor și totodată de a încuraja elevii să se implice în cât mai multe acțiuni de voluntariat.
Conștientizând nefericitele momente din viața micuților, tinerii PDL-iști și-au dorit să meargă în locul în care orice sprijin, orice vorbă caldă, orice zâmbet valorează enorm. Copiilor le-au fost dăruite fructe, dulciuri, rechizite școlare, jucării și nu în ultimul rând, fiecare dintre ei a primit câte o iconiță care să îi ajute să nu-și piardă credința, speranța, încrederea și puterea de luptă.
„Mulțumită doamnei doctor Polixenia Stancu, am reușit să aducem un zâmbet pe chipul copiilor care suportă zilnic tratamente dureroase. Micuții ne-au întâmpinat cu brațele deschise și pentru câteva zeci de minute au uitat de suferința lor. Suntem conștienți că acțiunea noastră nu a vindecat rănile provocate de durerea cu care se confruntă, însă ne-am dorit să aducem o picătură de speranță în lupta lor și a medicilor care îi îngrijesc.”, a declarat Rebeca Chesini, Președinta Organizației de Elevi a PDL Dolj.
„Prin această activitate ne-am dorit să fim alături de micii pacienți de la secția de Oncopediatrie și totodată am încercat să implicăm cât mai mulți tineri dornici să participe la acțiuni de voluntariat. În felul acesta ne dorim să creștem gradul de sensibizare al tinerilor la problemele celor din jur și de asemenea să le insuflăm valori precum solidaritatea, lucrul  în echipă, responsabilitatea și să vadă care sunt de fapt adevăratele dificultăți ce pot apărea în viața unui copil.”, a declarat Doru Câplea, Președinte TDL Dolj.
Tinerii Democrat Liberali transmit toată aprecierea lor pentru medicii care în ciuda tuturor impedimentelor de ordin financiar din sistemul sanitar fac eforturi deosebite pentru a-i îngriji cum trebuie pe copiii aflați în suferință!
Departamentul de Comunicare al TDL Dolj
doru cirpea „Implicându te poți aduce un zâmbet pe fața unui copil!” poze
Tags: ,