IJJ Dolj: Vânzătoare amendată pentru comercializare de ţigări fără timbru

 

Luni, 25 februarie a.c., în jurul orei 10.30, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în timpul executării unei misiuni specifice în municipiul Craiova, au depistat, pe str. Petre Ispirescu din Craiova, o persoană ce deţinea la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, pentru comercializare, mai multe pachete de ţigări fără marcaj fiscal legal.
Fiind întrebată cu privire la cantitatea de ţigări deţinută, G. Mariana, în vârstă de 28 ani, din Craiova, nu a putut să justifice provenienţa mărfii şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente, iar în urma numărării pachetelor de ţigări a rezultat un număr de 138 pachete de ţigări, de mărci diferite, fără marcaj fiscal legal.
La faţa locului au fost solicitaţi inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj care au aplicat persoanei în cauză o amendă în valoare de 20.000 lei, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, iar cantitatea de ţigări a fost confiscată de organele vamale.

 
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – IJJ Dolj