IJJ Dolj: PRINŞI LA BRACONAJ CINEGETIC

 

        iepureledecamp phixr IJJ Dolj: PRINŞI  LA  BRACONAJ  CINEGETIC poze

Doi bărbaţi, în vârstă de 21 şi 26 de ani, au fost prinşi de jandarmii doljeni în timp ce practicau vânătoarea prin folosirea câinilor din rasa ogar.

Vineri, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 14.35, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, aflate în timpul unei acţiuni specifice de prevenire a faptelor antisociale în domeniul cinegetic, pe raza localităţii Giurgiţa, s-au sesizat cu privire la faptul că pe fondul de cinegetic nr. 30 Segarcea, se aflau doi tineri ce hăituiau vânatul cu ajutorul unui câine din rasa ogar.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestora constatând că se numesc D.C., de 26 ani şi F.C.M., de 21 ani, ambii din com. Giurgiţa.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „practicarea vânătorii cu ogari”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, iar documentele întocmite au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 17.45, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, l-au depistat pe numitul D. I., de 60 ani, din com. Drănic, pe fondul cinegetic nr. 43 Drănic, în timp ce amplasa un laţ confecţionat artizanal, din sârmă metalică, pentru a prinde vânat.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „practicarea vânătorii cu ajutorul laţurilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, iar documentele întocmite au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Duminică, 22 ianuarie a.c., în jurul orei 17.15, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, l-au depistat pe numitul T. G., de 16 ani, din com. Cârna, în timp ce amplasa în Bazinul piscicol nr. 3 Cârna o plasă pentru pescuit de tip monofilament, în lungime totală de 50 m.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament şi au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul