IJJ Dolj: Mega-amendă pentru ţigări de contrabandă în Craiova

tigari IJJ Dolj: Mega amendă pentru ţigări de contrabandă în Craiova poze

Luni, 18 februarie a.c., în jurul orei 12.00, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în timpul executării unei misiuni specifice în municipiul Craiova, au observat în Piaţa Centrală o persoană ce deţinea, pentru comercializare, mai multe pachete de ţigări.
În momentul apropierii, persoana în cauză a început să manifeste un comportament suspect, fapt ce a determinat jandarmii să procedeze la legitimarea şi identificarea acestuia, constatând că se numeşte C. Tatiana, în vârstă de 43 ani, din Craiova.
Fiind întrebată cu privire la cantitatea de ţigări deţinută, persoana în cauză nu a putut să justifice provenienţa mărfii şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente, iar în urma numărării pachetelor de ţigări a rezultat faptul că asupra sa se afla un număr de 85 pachete de ţigări, fără timbru fiscal legal, de mărci diferite.
La faţa locului au fost solicitaţi inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj care au aplicat persoanei în cauză o amendă în valoare de 20.000 lei, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, iar cantitatea de ţigări a fost confiscată.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – IJJ Dolj