IJJ Dolj: Măsuri operative de Zilele Craiovei

jandarmi grade IJJ Dolj: Măsuri operative de Zilele Craiovei poze
GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ CRAIOVA ŞI INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN DOLJ prezente la manifestările dedicate „Zilelor Municipiului Craiova”.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova în cooperare cu lucrători din cardul I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a manifestărilor cuprinse în programul „Zilele Municipiului Craiova”.
Amintim, în acest sens, cele mai importante activităţi la care vor participa efectivele celor două unităţi, în perioada 22 – 28 octombrie a.c.
Aproximativ 90 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, în zilele de 22, 23 şi 24 octombrie a.c., începând cu orele 17.00, la spectacolele de muzică populară ce se vor desfăşura în cartierele Valea Roşie, Rovine şi Craioviţa Nouă, precum şi în ziua de 26 octombrie, începând cu ora 10.00, în Piaţa Centrală, la spectacolul folcloric organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Recoltei.
Joi, 25 octombrie, în intervalul 18.30 – 19.30, aproximativ 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase de Sfântul Dumitru, ce se va desfăşura pe traseul: Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru – Hotel Militar – Restaurant Craiova – Teatrul Naţional „Marin Sorescu” – Primăria Municipiului Craiova – Prefectura Dolj – Biserica Sf. Ilie – Catedrala Mitropolitană Sf. Dumitru.
În aceeaşi zi, 40 de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la o serie de activităţi astfel: la ceremonialul militar şi religios organizat în cimitirul Sineasca cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române, în Piaţa Centrală din Craiova cu ocazia sărbătoririi Zilei Recoltei şi la velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu” cu ocazia desfăşurării concursului de carting.
De asemenea, 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică, în zilele de 26 şi respectiv 27 octombrie a.c., începând cu orele 20.00, la spectacolele de muzică uşoară ce se vor desfăşura în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova.
Duminică, 28 octombrie, începând cu ora 20.00, peste 60 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică la spectacolul de muzică uşoară ce se va desfăşura Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova.
Participanţii la aceste adunări publice sunt obligaţi:
a) să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
b) să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
c) să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
Reamintim pe această cale faptul că introducerea sau portul, de către persoanele participante în locurile destinate desfăşurării acestor manifestaţii, al armelor de orice fel, materialelor explozive sau incendiare, substanţelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori al altor asemenea materiale, substanţe sau obiecte, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, şi opunerea cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine, ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea acestor adunări publice.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.
Totodată, jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.), deoarece aceste evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special hoţii de buzunare), să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.
De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.
Pe timpul desfăşurării manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Craiova”, la sediul celor două unităţi de jandarmi vor fi constituite rezerve de intervenţie pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia operativă o va impune.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

I.J. J. DOLJ G. J. Mb. CRAIOVA