IJJ Dolj: Măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României

m defilare jandarmi IJJ Dolj: Măsuri de ordine publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României poze

Sâmbătă, 1 decembrie a.c., se vor desfăşura o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, atât în municipiul Craiova cât şi în judeţul Dolj.
În intervalul orar 10.00 – 11.00, în Piaţa A.I. Cuza, se va desfăşura ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Naţionale a României, la care efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică. La parada organizată vor defila 3 plutoane de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, un pluton de câini serviciu şi autospeciale din dotarea celor două unităţi de jandarmi (GJMb Craiova – IJJ Dolj), iar două delegaţii de militari din cadrul celor două unităţi vor lua parte alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, la ceremonialul militar şi religios dedicat acestei sărbători.
De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor consacrate sărbătoririi Zilei Naţionale a României în localităţile Calafat, Băileşti, Bechet, Segarcea, Castranova, Galicea Mare şi Robăneşti.
Efectivele GJMb Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la cele două spectacole susţinute de Ansamblul „Maria Tănase”, primul, în centrul oraşului, după încheierea defilării, iar celălalt, în intervalul orar 13.30-15.00, în cartierul Valea Roşie.
Începând cu ora 19.00, se va desfăşura în Piaţa „Mihai Viteazul” spectacolul „Inimă de Român”, dedicat Zilei Naţionale a României.
Aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare artistică.
La toate manifestările jandarmii vor fi sprijiniţi de efective din cadrul IPJ Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi ISU Dolj.
Participanţii la aceste adunări publice sunt obligaţi:
a) să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
b) să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
c) să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau forţele de ordine;
d) să nu consume băuturi alcoolice în zona delimitată cu gardurile Jandarmeriei situată în faţa scenei.
Reamintim pe această cale faptul că introducerea sau portul, de către persoanele participante în locurile destinate desfăşurării acestor manifestaţii, al armelor de orice fel, materialelor explozive sau incendiare, substanţelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori al altor asemenea materiale, substanţe sau obiecte, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, şi opunerea cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine, ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea acestor adunări publice.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.
Totodată, jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.), deoarece aceste evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special hoţii de buzunare), să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.
De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

INFORMAŢII DE BACKROUND

Joi, 29 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova se vor desfăşura o serie de activităţi cultural – educative dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, activităţi ce vor debuta cu o expunere privind istoricul şi semnificaţia Zilei Naţionale, în sala polivalentă a unităţii, în prezenţa ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor şi a personalului civil, precum şi prezentarea unui material video referitor la înfăptuirea Marii Uniri.
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

I.J. J. DOLJ G. J. Mb. CRAIOVA