IJJ Dolj: Jandarmii doljeni asigură ordinea publică la manifestările publice din județul Dolj

 

Joi, 01mai și vineri, 02 mai, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea „Zilelor comunei Brădești”.

De asemenea, duminică, 04 mai, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj şi I.S.U. Dolj vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la manifestările cultural-artistice organizate de Primăria comunei Ciupercenii Noi cu prilejul sărbătoririi „Florii de Salcâm”.

Totodată, sâmbătă 03 mai, jandarmii doljeni vor asigura ordinea și siguranța publică la meciurile de fotbal ”Play-Off” din Liga a IV-a care se desfășoară în localitățile Calafat și Filiași.

Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, îndepărtarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care practică cerşetoria, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori, să manifeste atenţie pe traseele de deplasare, spirit de solidaritate şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.

 

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – I.J.J. Dolj